Çiçekler çocuklara zimmetlendi

Güncelleme Tarihi:

Çiçekler çocuklara zimmetlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yalova'nın Çınarcık İlçesi'nde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kurulan çadırkentin bahçesine ekilen yaklaşık 200 çiçek fidanı, depremi unutmaları için çocukların üzerlerine zimmetlendi. Fidanlara çocukların adları verildi. Çadırkentin sorumlusu Albay Numan Aslanyer, yeni öğretim yılının ilk gününde meydana gelen 5.8 şiddetindeki artçı şokla korkuları daha da artan çocukların psikolojik durumlarını düzeltmek için çaba harcıyor. Aslanyer, bu nedenle çadırkente fidanlar diktirdi. Albay Aslanyer, ‘‘Çocukların kampa alışmalarını sağlamak ve morallerini yükseltmek için böyle bir fikir ürettik. Başarılı da olduk’’ dedi.

Kocaeli'ne sosyalist mahallle

Geçen hafta Portekiz'in Lizbon Kenti'nde gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal toplantısında Kocaeli'nde yeniden yapılacak bir yerleşim biriminin finanse edilmesi kararlaştırıldı. CHP'den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ile Genel Sekrekter Yardımcısı Şule Bucak'ın da katıldığı toplantıda alınan karara göre, Sosyalist Enternasyonal Kocaeli Belediyesi ile birlikte bu projeyi üretecek. Yeniden imar projesi Sosyalist Enternasyonal tarafından finanse edilecek. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de deprem bölgesinde kendilerine gösterilecek yere Kayseri Mahallesi kuracaklarını söyledi. Özhaseki, 1 hafta içinde Kayserililerin 300'den fazla evin yapımının üstlendiğini belirtti.

199 Deprem Yardım Hattı Ekim'e kadar

Yardımseverlerin depremden zarar gören vatandaşlara parasal yardımda bulunmalarını kolaylaştırmak amacıyla 28 Ağustos günü açılan ‘‘199 Türk Telekom Deprem Yardım Hattı’’, 28 Eylül'e kadar hizmet verecek. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, hattın dakikasının yaklaşık 1 milyon lira olduğu, görüşme ücretlerinin daha sonra abonelerden telefon faturası ile tahsil edileceği belirtildi. Depremzedelere yardım için tahsis edilen 900'lü numaralardan elde edilen gelirlerin de depremzedelere aktarılacağı ifade edildi. Depremzedelere yardım için tahsis edilen 900'lü numaralar şunlar: 0900 310 1313, 0900 302 1587, 0900 391 1007, 0900 350 1222, 0900 909 1950, 0900 309 1728, 0900 300 1313, 0900 399 1729 ve 0900 988 1971.

Sigara molası hayat kurtardı

Gölcük'ün İhsaniye Beldesi'ndeki Filizkent Sitesi'nde tespit yapan Hákim Mithat Çelikel, inşaat mühendisleri Faruk Atamer ve Ergin Tekeli, zabıt katibi Sevda Gök, polis memuru Kemal Aktürk'den oluşan komisyon üyeleri, mola verip dışarı çıktığı an 5.8'lik deprem oldu. Site sakinleri heyetin enkaz altında kaldıklarını sandı ve durumu Kriz Masası'na bildirdi. Çağrılan kurtarma ekipleri gece yarısına kadar çalıştı. Depremin şokundan saatler sonra kurtulan ve enkaz altında arandıklarını öğrenen üyeler şaşırdılar. Durum öğrenilince arama çalışmaları durduruldu.

AK Direktörü Adapazarı'nda

Avrupa Konseyi Direktörü Juan Francilo Seco Guillot, Sakarya Valisi Yener Rakıcıoğlu'nu ziyaret ederek, kentin yerinin yeniden projelendirilmesi konusunda bilgi aldı. Guillot, Hazine Müsteşar Yardımcısı Barış Trak, Hazine Daire Başkanı Feza Üstünkaya ve uzman yardımcısı Püren Akçalı ile birlikte Vali Yener Rakıcıoğlu'nu geçici makamı olan konteynerde ziyaret etti. Guillot ve beraberindekiler, kentin yeniden yapılandırılacağı Taşkısığı bölgesini de helikopterle havadan gezerek incelediler ve çeşitli notlar aldılar.

CHP: Deprem idaresi kuralım

CHP, Marmara Bölgesi'ni sarsan deprem hakkında ikinci bir rapor hazırlayarak kamuoyuna açıkladı. CHP Genel Başkanı Altan Öymen'in dün basın toplantısıyla açıkladığı ‘‘2. Deprem Raporu’’nda Toplu Konut İdaresi benzeri ‘‘Doğu Marmara Rehabilitasyon ve Yeniden Yapılandırma İdaresi’’ kurulması önerildi. Öymen, Türkiye'nin depremle yaşamak zorunda olduğunu belirterek, toplum ve yöneticilerin buna göre hazırlanmasını istedi. Öymen, hükümetin deprem sonrasında çalışmalarda yetersiz kaldığını savunarak, koalisyon ortağı partilerin ihale yağmasına giriştiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!