Chudaki ile kukla

Güncelleme Tarihi:

Chudaki ile kukla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 10:38

Leonid ve Vera Zaslonko'nun 20 yıl önce kurduğu tiyatro topluluğu 'Chudaki', Türkiye'deki turnesinde çocuklara unutulmaz dakikalar yaşatıyor. Özel kostümleriyle de dikkati çeken topluluk, geçen yıl hayatını kaybeden pop kralı Michael Jackson'un kliplerinden ve danslarından uyarlanan gösterilerle de büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

CHUDAKI ÇOCUK TİYATROSU'NDAN GÖRÜNTÜLER

Kukla tiyatrosu tarzında hazırlanan gösteride, müzik aletleri ile çeşitli hayvanları simgeleyen renkli kostümler ilginç görüntüler oluştururken, geçen yıl hayatını kaybeden, popun unutulmaz kralı Michael Jackson da üç şarkısıyla anılıyor. Özellikle 'Thriller' şarkısının klibinden uyarlanan gösteride, kurt kostümlü iki dansçının yaptığı Michael Jackson figürleri çocukları coşturuyor. Ekipten Türkiye'ye gelen 11 kişinin 40 kostüm değiştirdiği gösteride unutulmaz sanatçının 'Billie Jean' ve 'Bad' şarkıları da çeşitli hayvan figürlerinin danslarıyla çocuklarla buluşuyor.

Topluluk, Ankara'nın da aralarında bulunduğu başka illerde de gösteri yapacak.

REJİSÖR DE AİLEDEN, OYUNCULAR DA

Haberin Devamı

Sanatçı Vera ve mimar eşi Leonid Zaslonko'nun 20 yıl önce kurduğu topluluk, özellikle gösterilerindeki kostümlerle dikkati çekiyor. Bugüne kadar gösterilerinde 300 kostüm hazırlayan topluluğunun kostüm tasarımları da Leonid Zaslonko'ya ait. Hayatlarını tiyatroya adayan Vera ve Leonid Zesyonko'nun kızları Liza ve Nastya da bir yandan eğitimlerini sürdürürken, bir yandan da erken yaşta tozunu yuttukları sahneye çıkıyorlar.

Kurdukları toplulukla dünyayı gezdiklerini söyleyen Leonid Zaslonko, yaptığı açıklamada, herkesi eğlendirerek para kazanmayı amaçladıklarını söyledi.

İlk kez geldikleri Türkiye'yi çok beğendiklerini belirten Zaslonko, “Türkiye'ye gelen ekipte 11 kişiyiz. İkisi de kızım” dedi.

Ailece Michael Jackson hayranı olduklarını ifade eden Zaslonko, “Michael Jackson'u tercih ediyoruz çünkü çok seviyoruz. Onun müziği Mozart gibi klasik olmuş. Popun kralını çocuklara da tanıtma imkanı buluyoruz” diye konuştu.

Vera Zaslonko da, kızlarını topluluktaki diğer oyunculardan ayırmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Tiyatro sahnesinde herkese eşit davranırız. Eşim de ben de zoruzdur. Herkesten iş talep ederiz. Disiplinli olmanız ve çok çalışmanız gerekiyor. Kızlarımıza ekipteki herkesle aynı davranıyoruz. Tek talebimiz iyi çalışmaları. Hepimiz ancak iyi bir çalışmayla seyirciye pozitif enerji verebiliriz.”

Haberin Devamı

2 YAŞINDA ÖRDEK OLARAK SAHNEYE ÇIKTI

Zaslonko ailesinin 12 yaşındaki kızı Nastya, ilk kez 2 yaşında Dubai'deki bir gösteri sırasında ördek olarak sahneye çıktığını söyledi. Kimsenin kendisini sahne için teşvik etmediğini belirten Nastya, kendi arzusuyla oyuncu olmak istediğini dile getirdi. İlkokula gittiğini dile getiren Nastya, bununla birlikte müzik okuluna da devam ettiğini bildirdi.

Liza da ilk kez 5 yaşında sahneye çıktığı sahneden 13 yaşından bu yana inmediğini vurguladı. Anne ve babasıyla çalışmanın zor olduğunu belirten 22 yaşındaki Liza, her gün tartıştıklarını söyledi. Liza, “Tartışmalar işle alakalı başlıyor ve yavaş yavaş ev ortamına kayıyor. İşte o zaman her şey karışıyor ama tüm tartışmalarımıza rağmen ailemle çalışmaktan çok mutluyum” diye konuştu.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!