CHP'yi sevindiren davet

Güncelleme Tarihi:

CHPyi sevindiren davet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2007 13:30

Münih’te 43 yıldır düzenlenen “uluslararası Güvenlik konferansı”na, Türkiye’den bir muhalefet partisi lideri ilk kez davet edildi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, büyük önem verdiği bu konferansta konuşacak.

Haberin Devamı

Almanya'nın Münih kentinde 43 yıldan beri düzenli olarak gerçekleştirilen ve şimdiye kadar Willy Brandt,  Gorbatchov, Mitterand, Thacher, Clinton, Bush, Yeltsin, Kral Hüseyin, Mübarek gibi dünya liderlerinin katıldığı “Uluslararası Güvenlik Konferansı”na  bu yıl ilk defa CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da davet edildi. Baykal, bu davet sırasında güvenlik konferansına katılacak 40 ülkeden 250 lider ile bir araya gelecek

Münih’in  tarihi Bayerischerhof otelinde 9-11 Şubat tarihlerinde  yapılacak olan Güvenlik Konferansının  ana konusu ‘Küresel krizler ve küresel sorumluluk’ adını taşıyor.

İlk kez 1962 yılında başlayan ve günümüze kadar  Willy Brandt, Carter, Bush, Clinton, Mitterand, Teatcher, Kral Hüseyin, Palme,  Mubarek,   Havel, Gorbatcov ve Helmut Kohl gibi dünya liderlerini ağırlayan Münih Güvenlik Konferansına CHP Genel Başkanı Deniz Baykal,  Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Dışişleri Bakanı  Frank-Walter Steinmeier, Alman Savunma Bakanı Dr. Franz Jung, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Schefer, AB Genel Sekreteri  Javier Solana’da yer alacak, ABD Savunma Bakanı  Robert Gates ise beraberinde beş senatör ile toplantıya katılacak.

Haberin Devamı

İslanda’nın  Devlet Başkanı Toomas Hendrik Ilves, Lübnan’ın Başbakan Fuad Siniora, Avusturalya’nın Dışişleri Bakanı Alexander Downer, Çin Halk Cumhuriyeti ile Japonya’nında Dışişleri Bakanları düzeyinde temsil edilmeleri bekleniyor.

Ttoplantıda  CHP Genel Başkan Deniz Baykal’a, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ve Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil’de eşlik edecek.  Üç gün sürecek olan konferansta CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ında bir konuşma yapması planlanıyor.

GÜVENLİĞİN DAVOS’U

‘Politika insanlardan oluşur’ sloganı ile gerçekleştirilecek olan  Münih Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda bu yıl Ortadoğu’daki son gelişmelerle enerji sorunu öne çıkacak.  Irak’taki gelişmeler, Saddam’ın idamı, İran’ın Nükleer Silahları, Flistin-İsrail savaşı, Afganistan  konuları Güvenlik Konferansına damgasını vuracak konuların başında gelmektedir.

Haberin Devamı

Güvenliğin Davos’u olarak kabul edilen konferans sırasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Alman Sosyal Demokrat Partisi Genel Başkanı Kurt Beck, Hrıstiyan Birlik Partisi  CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Dr. Edmund Stoiber, Bavyera Paralmentosu Başkanı Dr. Alois Glück, İçişleri Bakanı Dr. Günter Beckstein, SPD Bevyera Eyaleti Başkanı Franz Maget ile ikili temaslarda bulunacak.  Ortadoğu’da ki gelişmeler kaygı verici bir noktaya geldi diyen Alman siyasiler bu anlamda CHP lideri ile yapacakları ikili temasların önemli olduğunu vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!