CHP'nin yolsuzluk iddiası Aybastı'yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

CHPnin yolsuzluk iddiası Aybastıyı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2011 13:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve Konya Milletvekili Atilla Kart’ın basın toplantısı yaparak Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde belediyede yolsuzluk yapıldığına ilişkin ellerinde kaset ve belgeler bulunduğunu açıklaması, ilçede geniş yankı uyandırdı.

Süheyl Batum ve Atilla Kart, dün TBMM’de yaptıkları basın toplantısında, Ordu’nun Aybastı İlçesi’nde parti çalışması yaptıkları sırada yolsuzluk iddiasına ilişkin kaset ve belgelerin ellerine geçtiğini söyledi. Batum ve Kart kasette, Ak Partili belediye başkanı ve milletvekili ile bir işadamı arasında para alışverişi görüntülerinin bulunduğunu, kaseti Başbakan Erdoğan’a ve savcıya vereceklerini açıkladı.

KASET İDDİASI AYBASTI’YI KARIŞTI

Belediyede para alışverişi iddiaları Aybastı İlçesi’nde geniş yankı uyandırırken, olayın meraya, konut yapımıyla ilgili olduğu ileri sürüldü.

Aybastı Belediye Başkanı Ak Partili İzzet Gündoğar, "Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın" dedi. DHA muhabirinin İstanbul’da Ordu Tanıtım Günleri Fuarı’nda bulduğu Başkan İzzet Gündoğar, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Şu anda İstanbul’dayım. Aybastı’ya dönüşümüzde gerekli açıklamayı yapacağım. Tamamen iddiadan ibaret. Ben görüntüleri görmedim. Ne olduğunu da bilmiyorum. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Ne Allah katında, ne millet katında verilemeyecek bir hesabımız yok. CHP’nin çamur at izi kalsın mantığı ile ortaya attığı bir iddia. Kamera kaydının da benim odamdaki kamera kaydı olduğu ileri sürülüyor. Ben göreve geldiğim günden itibaren odama güvenlik kamerası koydurdum. Bu gizli bir kamera değil. Döndüğümüzde gerekli açıklamaları yapacağım."

Kasetteki görüntü kayıtlarında olduğu iddia edilen Ak Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz ise Kart’ın iddia ettiği görüntülerin basında yayınlanması halinde gerekli açıklamayı yapacağını söyledi. 12 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen Yılmaz, "Halkımızın vekili olarak Ordu’yu TBMM’de temsil etmekten büyük bir onur duydum ve bölgemizin başını eğdirecek, onurunu kıracak, hiçbir hareket ve hizmette bulunmadım. Arkamı döndüğüm zaman AK Parti hükümetimiz sayesinde memleketimizde gözle görülebilir, güzel eserler bıraktığımıza inanıyoruz" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!