CHP'nin Heybeliada toplantıları başladı

Güncelleme Tarihi:

CHPnin Heybeliada toplantıları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2001 00:00


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, her ay Heybeliada'da yapılacak toplantıların ilkinde bilimadamları, gazeteciler, sanatçılar ve işadamlarıyla biraraya geldi.

Baykal, toplantıya katılmak için CHP Genel Başkan Başdanışmanı Bülent Tanla, İstanbul İl Başkanı Ali Topuz ve diğer katılımcılarla birlikte Bostancı'dan "Kınalı-Varan" adlı tekneyle Heybeliada'ya geldi.

Halki Palas Oteli'nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, toplantılarla, toplumun değişik kesimlerinde önemli çalışmalar yapan aydınları biraraya getirmek ve onlarla serbest bir çalışma ortamında konuşmak istediklerini söyledi.

Özel bir gündemle, programlı bir çalışma yapmak üzere biraraya gelmediklerini ifade eden Baykal, toplantının belli bir hedefinin olmadığını kaydetti.

Baykal, toplantıda daha çok dinleyici olmayı düşündüğünü belirterek, "Sadece birbirimizi daha yakından tanımak, herkesin kendi dünyasında önemli saydığı gelişmeler hakkındaki değerlendirmelerini, düşüncelerini almak ve birbirimizden yararlanma amacına yönelik bir buluşma" diye konuştu.

Toplumun çok farklı alanlarında çalışma yapan sanatçıların, aydınların ve düşünürlerin biraraya gelmesinin herkes için yararlı olacağını vurgulayan Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Biz birbirimizi hep ekranlardan, televizyonlardan izliyoruz. Bir tanışalım, konuşalım, dinleyelim diye düşündük. Toplantıları bundan sonra daha değişik gruplarla da yapacağız. Siyaset dışındaki kültür, bilim, sanat dünyasının düşüncelerini, bakış açılarını anlamak ve onları olabildiğince siyasete aktarmak istiyoruz. Siyasetin dar kalıplarını kırma niyetindeyiz. Bu duygular içinde bu buluşmayı gerçekleştiriyoruz."

Baykal, toplantıların her ay Halki Palas Oteli'nde yapılacağını ifade etti.

İlk toplantıya şu kişiler katıldı:

Bilimadamları Prof. Dr. Süheyl Batum, Prof. Dr. Tayfun Akgüner, Prof. Dr. Nüket Güz, Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Oktay Yenal, Prof. Dr. İlhan Ulusan, Prof. Dr. Ahmet Yücekok, yazar Hulki Aktunç ve Mario Levi, televizyoncu ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu, gazeteciler Cüneyt Koryürek, Seda Güler, Yaprak Özer, Şakir Süter, Serpil Yılmaz, sanatçılar Tuluyhan Uğurlu, Handan Börtücene, yayıncı Halim Bulutoğlu, iletişimci Zafer Ataylan ve işadamı İlker Keremoğlu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!