CHP'nin ‘çarşaf açılımı’na DSP'den tepki

Güncelleme Tarihi:

CHPnin ‘çarşaf açılımı’na DSPden tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 21:18

ÇANAKKALE'de, Demokratik Sol Parti (DSP) Belediye Başkan Adayı Erol Sazcı’nın düzenlediği tanışma toplantısında konuşan İl Başkanı Şaban Barış, “Laik Cumhuriyet ile çarşafa rozet takmanın nasıl bağdaştığını anlamakta güçlük çekiyorum” dedi.

DSP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Erol Sazcı Truva Otel'de tanışma toplantısı düzenledi. İlçe ve belde belediye başkan adaylarını tanıtan İl Başkanı Şaban Barış, Bayramiç'te Muammer Göğüsgeren, Eceabat'ta Semih İdin, Gökçeada'da Tahir Şenel, Bolayır’da Turan İnce, Geyikli'de Mehmet Tunç, Kumkale'de Osman Şen, Küçükkuyu'da Ahmet İşveren ve Yeniçiftlik'te Ahmet Hoşnut'u belediye başkan adayı gösterdiklerini açıkladı. DSP İl Başkanı Şaban Barış, gücü haktan ve halktan aldıklarını belirterek, belediyeciliği de bu anlayış çerçevesinde ortaya koyacaklarını taahhüt etti.

İl Başkanı Barış, bir gazetecinin “CHP'nin çarşaf açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusuna “Maalesef, geçen sene binlerce, milyonlarca kişiyle yaptığımız Cumhuriyet mitinglerinin sloganlarıyla bugünkü yapılanlar çelişiyor. Bunun hesabının sorulması gerekiyor. İnsanların da kafasında böyle bir soru işareti söz konusu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve parti yetkililerinin söylemleri hep ‘Laik Cumhuriyet’ şeklindedir. Ancak laik Cumhuriyet ile çarşafa rozet takmanın, ya da mahallelerde belediyelerin kuran kursu açmasının nasıl bağdaştığını ben anlamakta güçlük çekiyorum. Bunun cevabını kendileri vermeleri gerekiyor. Biz çağdaş, Atatürkçü bir çizginin neferleriyiz. Biz kendi yolumuza devam ediyoruz. Toplum, herkesin yaptığını mutlaka değerlendirecektir. Ben takdiri toplumun anlayışına ve vicdanına bırakıyorum” diyerek cevap verdi.

SAZCI'NIN KOZU KADINLAR

DSP'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Erol Sazcı, Çanakkale halkının 29 Mart'ta kendilerine görev vermesi halinde belediyecilik hizmetini en iyi şekilde yapacaklarını belirterek, “Bütün kontenjanları bayanlardan oluşturuyorum. Kendi mesleğinde başarılı üç tane bayan arkadaşımı kontenjana aldım. Seçilecek pozisyonda da birkaç bayan arkadaşım var. Bu demektir ki Meclisimin yüzde 40'ı bayanlardan oluşacaktır. Bu Türkiye’ye bir mesaj olmalı. Neden bayan diye sorarsanız; bayanın eli bir yere değdiği zaman oranın nasıl değiştiğini hep beraber görüyoruz. İşte yerel yönetimlerde, insan ilişkilerinde bunun ön planda olması için bayanı tercih ediyorum. Çünkü bayanlar sosyal ilişki anlamında daha yumuşak davranışlarda bulunurlar, daha çabuk diyalog kurarlar ve de işini düzgün yaparlar. Ben meclisimi hazırladım. Kadrolarımız tamam” dedi.

Başkan Adayı Erol Sazcı, seçilmesi halinde en fazla 2 dönem için başkanlık yapacağını anlatırken, “Üçüncü dönem kesinlikle bu işin içinde olmayacağım. Çünkü siyasette devamlılık diye bir şey vardır. Bunu yapmadığımız takdirde 40- 50 yıllık siyasetçiler başımızda olur. Ben değişim diyorum. Değişimin Çanakkale’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yolumuz açık olsun. Allah utandırmasın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!