CHP'li vekillerden Silivri'de destek açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPli vekillerden Silivride destek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 15:19

CHP’li Milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu ve Özgür Özer, ikinci Ergenekon Davası’nı izledi. CHP’li vekiller daha sonra duruşmaya verilen öğle arasında Silivri Cezaevi önünde basın açıklaması yapan Nöbet çadırı alan sorumlusu Hıdır Hokka’ya destek verdi.

Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan sanıklara destek vermek amacıyla kurulan nöbet çadır alanı sorumlusu Hıdır Hokka, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Silivri nöbet çadırı ziyareti sırasında Özel Görevli Mahkemelere karşı yaptığı konuşma nedeniyle 10 Ocak 2011 tarihinde savcılığa soruşturma kapsamında ifade verdiğini belirtti. Hükümeti eleştiren Hokka, "AK Parti, içinde özel görevli mahkemelere karşı mücadele platformunun çadır nöbeti eylem alanının da bulunduğu 100 dönüm araziyi kamulaştırarak cezaevi inşaatına başladı. AK Parti hükümetinin Silivri Cezaevi’ni 100 dönüm büyütmesi bütün yurtseverler için bir tehdittir. Bu tehdit Özel yetkili mahkemelere karşı ayağa kalkan kitleleri daha kararlı hale getirmekten başka bir işe yaramaz. Çadır nöbeti büyütülen cezaevi alanının hemen yanındaki yeni yerinde kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"CEZAEVİ ONLARIN SONUNU GETİRECEK"

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Asıl acı olan buraya bir yeşil alan yapmak yerine cezaevi yapmak. Ama bu cezaevleri onların sonunu getirecek ben ona inanıyorum" diye konuştu.

"CEZAEVLERİ MANTAR GİBİ TÜRÜYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, "Fabrikaların açılacağı bir yerde cezaevleri mantar gibi türüyor. Hatta cezaevlerinde yer olmadığı için çoğu zamanda bazı suni sebeplerden de aflar çıkarılıyor. Büyük bir tehlike söz konusu. Bu tehlikeli gidişata halkımızın sarı kart göstermesi gerekir" dedi.

"BİR GÜN GELİN ŞU DAVAYI GÖRÜN"

CHP İstanbul milletvekkili Aykut Erdoğdu da, "Bir ülkenin adaleti o halkın vicdanıdır. Benim tek dileğim var. Keşke bütün halkımız şu Silivri’ye gelse, bir gün o mahkeme salonunda kalsa buradaki zulmü görse. Ben eminim bu davanın sonu gelir. İşte AKP bunu duyurmamak için herşeyi yapıyor. Bu dava hakkında şüphesi olan yurttaşlarıma sesleniyorum. Ne olur bir gün gelin şu davayı görün. Sizin de bizim kadar yüreğiniz yansın diyorum" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!