CHP'li Purçu'dan 'Ünzile' sitemi: 'Burada nasıl yaşanır bu soğukta'

Güncelleme Tarihi:

CHPli Purçudan Ünzile sitemi: Burada nasıl yaşanır bu soğukta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 13:18

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde naylon ve brandadan yapılan çadırda soğuktan ölen vatandaşın ailesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Milletvekili Özcan Purçu, Ezine'de yaşadığı çadırda hayatını kaybeden Ünzile Türkmen’in (48) yakınlarını ziyaret etti. CHP Çanakkale milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz ile birlikte Camikebir Mahallesi'nde mezarlık başındaki çadırda Ünzile Türkmen’in eşi Mucahit Türkmen ve diğer Roman vatandaşlarla görüşen Purçu, verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.


CHPli Purçudan Ünzile sitemi: Burada nasıl yaşanır bu soğukta



'ROMAN KARDEŞLERİMİZ ÖLMEYE DEVAM EDİYOR'

Purçu, "Yıl 2016. Halen Roman kardeşlerimiz çadırda soğukta donarak ölmeye devam ediyor. 3 hafta önce bunu mecliste konuştum. Fotoğraflarla gösterdim. Gerekeni yapalım, ‘biz güçlü devletiz’ dedik. Ama halen mülteci gibi yaşamaya, ölmeye devam ediyoruz. Burada nasıl yaşanır bu soğukta? Allah aşkına yarım saattir buradayız, ayaklarımız buz tuttu. Çoluk çocuk, yaşlı, genç burada nasıl yaşasın?

CHPli Purçudan Ünzile sitemi: Burada nasıl yaşanır bu soğukta



'SAYIN MALİYE BAKANIMA SESLENİYORUM'

Lütfen artık bir el atın. İşsizlikten mahvolduk. Çocuklarımızın yüzde 97'si işsiz. Barınma, eğitim sorunumuz var. Roman açılımı dedik. Toplantılardan bıktık, ama sahaya inemedik. Sayın Maliye Bakanıma da burada sesleniyorum. Fakirimize yoksulumuza, garibanımıza pay ayrılsın. İnsanca yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Yan çadırda 10 çocuğumuz bir çadırda yaşıyor. Devlet kurumları yok. Ne zaman Romanlar askere gidecek o zaman devlet ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Purçu ve milletvekilleri daha sonra Geyikli beldesinde çadırlarda kalan vatandaşları ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!