CHP'li Özyürek: Köy-Des kaynağı AKP’lilere dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Özyürek: Köy-Des kaynağı AKP’lilere dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2006 13:45

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, hükümetin, harcamaları bütçe görüşmelerinin dışında tuttuğunu belirterek, Köy-Des ve Bel-Des projeleri için ayrılan kaynağın AKP’lilere dağıtıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bütçe görüşmelerinde CHP Grubu adına söz alan Özyürek, bazı torba yasalarla harcamaların bütçe dışına çıkarıldığını belirterek, rakamların 2007 Yılı Bütçesiyle bir ilgisi olmadığını kaydetti.

Özyürek, “Bazı harcamalar bütçe dışına çıkarılmakta. Bütün harcamalar bütçede yer alsaydı bütçede açık çıkmazdı. Mali saydamlık ortadan kaldırılmaktadır” dedi.

KAYNAKLAR EŞE DOSTA DAĞITILIYOR

Hükümetin her bakanlığın bütçesinde övündüğü Köy-Des ve Bel-Des harcamaları için ayrılan kaynakların “eşe dosta” dağıtıldığını öne süren Özyürek şöyle dedi:

“Bizde köylere hizmetten yanayız. Ama bizin üzerinde durduğumuz bu harcamaların şeffaf yapılmadığı kanısındayız. Bizim itirazımız harcama yöntemidir. Usulsüzlüğüdür. Bu kaynaklar AKP tarafından eşe dosta dağıtılıyor. AKP kadrolaşıyor. Normal memurların sınavla alınmasına rağmen, geçici ve sözleşmeli personelin alınmasına ağırlık verilerek eş dost kayrılıyor. Bakanın özel danışmanı denizcilik işletmesine genel müdürlük görevine getirilmiştir. Bu kişi 4 yıllık bir deneyime sahip. Ama genel müdür oluyor. Maliye Bakanı Unakıtan’ın, basın müşaviri ‘Bakanın tarzı budur’ açıklamaları yapıyor. ‘Ne yapalım bakanın tarzı bu” deniliyor. Başbakan vücut diliyle anlaşanlarla çalışıyor. Maliye Bakanı kimyasıyla uyuşanlarla çalışıyor.”

CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu’da, AKP İktidarının 4 yılda yolsuzluğu, işsizliği artırdığını, reel sektörü dışladıklarını, sosyal devleti zayıflattığını, ekonomik politikalarla vatandaşı ikiye böldüklerini söyledi.

5 YILIN BAŞARISIZLIĞI TESCİL EDİLİYOR

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan’da, bütçelerin İMF bütçesi olmaya devam ettiğini belirterek, “Bu bütçede kamu yatırımı yok. tarıma destek yok. İMF Türkiye’nin üzerinden Washington tarafından yönetiliyor. Siz aslında 5 yılın başarısızlığını tescil ediyorsunuz” diye konuştu.

SICAK PARAYA TESLİM OLDUNUZ

CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise AKP’nin sıcak paraya teslim olduğunu belirterek, “Sıcak paraya teslim olan bir idare ekonomide başarılı olamaz. Sıcak paranın önünde diz çöken bir hükümet var. Siz Telekom’u özelleştirdiniz dünyanın parası gitti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi park ve bahçe ihaleleri ile ilgili soruşturma başlatıyor ama önlerine bir engel geliyor. Soruşturma başlatılan her şeyin önüne geçiliyor. Kimler niçin hangi gerekçeyle korunuyor. Bu durumda saydamlıktan bahsedemeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!