CHP'li İnce: Yalova'da bana karşı kutsal ittifak kuruldu

Güncelleme Tarihi:

CHPli İnce: Yalovada bana karşı kutsal ittifak kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2011 21:32

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, seçim bölgesi Yalova’da kendisine karşı kutsal ittifak kurulduğunu öne sürerek, "Türkiye ortalamasının bir puan altında oy aldığım gün siyaseti bırakır, gider Elmalık’ta tavuk beslerim" dedi.

Haberin Devamı

Partisince Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi’nde düzenlenen toplantıya katılan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim hazırlıklarını değerlendirdi. Kendisine karşı Yalova’da kutsal ittifak kurulduğunu iddia eden İnce, şöyle devam etti:

"AKP’ye Ankara’dan talimat gelmiş. ’Muharrem İnce’nin işini Yalova’da bitirin’ demişler. ’Bu çok konuşuyor, bizi hırpalıyor. Biz bunu ne kadar kontrol de etsek, kredi kartlarını da incelesek bu adam hırsız falan da değil. Bir sürü iftira atıyoruz. Aklanıp geliyor. Siz Yalova’da bir araya gelin, örgütlenin, 2-0 yapın. Bunu devre dışı bırakın’ dediler. Buna başka partilerdeki bazı arkadaşlar da ’Güzel olur’ dedi. Bazı belediye başkanları da bu kutsal ittifakın içinde oldu.

Bu arkadaşlar 2009 seçimlerine giderken ’CHP burada kazanamaz. AKP’ye karşı biz mücadele ediyoruz. Biz laikiz, biz demokratız. Siz CHP’ye değil bize oy verin. AKP’yi burada biz yeneriz’ dedi. Ne yazık ki bazı CHP’li arkadaşlarımız da bu oyları verdi. Ama gelinen nokta ortada. Hani sizin AKP ile probleminiz vardı? Hani Anayasa Mahkemesi kararıyla laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu kesinleşmişti. Çiftlikköy’de de Yalova’da da bazı arkadaşlarımız kandırıldı. Bana karşı ittifak kuruyorlarmış. CHP’de böyle bir şey olsa kahrımdan ölürüm."

DP eski İl Başkanı Muhammet Sarıoğlu’nun AK Parti’de yapılan eğilim yoklamasında aldığı oya da değinen İnce, "DP’den istifa edip AKP’de eğilim yoklamasına giren 49 oy alıyor, AKP’de eski il başkanı 47 oy alıyor. Bir partiye bundan büyük ayıp olamaz. Bir partide böyle bir şey olursa bütün üyelerini silmek lazım. Bu siyasete aykırıdır, bu ahlaka aykırıdır, bu insanlığa aykırıdır, yeryüzüne aykırıdır, gökyüzüne aykırıdır" dedi.

’KARŞIMA İBRAHİM KUTLUAY’I GETİRECKLERMİŞ’

"Yalova halkı buna cevap verecek, bundan emin olun" diyen İnce, sözlerini şöyle tamamladı: "2002 seçimlerinde 16 bin 500 oy, 2007 seçiminde 25 bin 500 oy aldık. Türkiye’de oyunu yüzde olarak en fazla arttıran illerden biriyiz. Size söz veriyorum. Açık ara Türkiye birincisi olacağız. Bu ittifaklar beni öyle biledi ki 4 saat uyku yeter. Birinci parti olacağız Yalova’da, AKP’yi geçeceğiz. Milletvekili olmak önemli değil, adam olmak, ilkeli olmak, dik durmak daha önemli.

Haberin Devamı

Koskoca Başbakan işi gücü bırakmış ’Demokrat Parti’li başkanı, şöhretli birini bulun’ diyor. İbrahim Kutluay’ı getireceklermiş. İbrahim Kutluay’ın yanına ikinci sıra bir de Cemil İpekçi’yi koyun. Siyaset meydanda yapılan bir iştir. Bilgiyle yürekle yapılan bir iştir. Siyaset birinin altını oyarak kin güderek yapılan bir iş değildir. ’2007’de oyunu en fazla arttıran il olacağız’ dedim ve yüzde 42 oy arttırdık. Türkiye ortalamasının on puan üzerinde oy alacağız. Türkiye ortalaması yüzde 30’sa yüzde 40 alacağız. 35’se Yalova’da 45. Türkiye ortalamasının bir puan altında oy aldığım gün siyaseti bırakır, gider, Elmalık’ta tavuk beslerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!