CHP'li il genel meclisi üyesi de gözaltında

Güncelleme Tarihi:

CHPli il genel meclisi üyesi de gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2006 16:44

İZMİR'de, CHP'li İl Genel Meclis üyesi M.Ş.B.'nin de aralarında bulunduğu 21 kişi, ‘ihaleye fesat karıştırdıkları, ihaleye girenleri tehdit ettikleri, silahla yaralama ve işyeri kurşunlama’ olaylarına karıştıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Zanlılar için savcılıktan ek gözaltı süresi alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan bazı kişiler, icralık olan gayrimenkullerin satışı için düzenlenen ihalelerde kendilerini tehdit eden ve ihaleye fesat karıştıran bir gruptan şikayetçi oldu. Savcılığın emriyle harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında şikayet olan kişileri yakın takibe aldı. Yaklaşık üç aydır sürdürülen istihbarat ve teknik izleme sonunda, şebeke elemanlarını yakalamak için Eşrefpaşa ve Yağhaneler semtlerinde belirlenen adreslere bu sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Eş zamanlı düzenlenen baskınlarda, CHP'li İl Genel Meclis üyesi M.Ş.B.'nin de aralarında bulunduğu 21 kişi yakalandı.

‘İcra yoluyla satışa çıkarılan gayrimenkuller için düzenlenen ihalelere fesat karıştırdıkları, ihaleye girenleri tehdit ettikleri, silahla yaralama ve iş yeri kurşunlama’ olaylarını gerçekleştirdikleri iddia edilen M.Ş.B. ve diğer zanlıların, savcılıktan alınan ek süreyle sorgularının sürdüğü, çıkar amaçlı suç örgütüne üye oldukları ileri sürülen bazı kişilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!