CHP'li Erdoğdu'dan ilginç iddialar

Güncelleme Tarihi:

CHPli Erdoğdudan ilginç iddialar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 16:48

CHP Yolsuzlukları Araştırma Birimi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, hükümetin İsrail yanlısı gözükmek için anlaştığı lobi şirketlerine 65 milyon dolar ödeme yapıldığını iddia etti.

Haberin Devamı

Erdoğdu, "Bizler Türkiye’nin her tarafında Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatlarının ’antisemitik’, Yahudi düşmanı ve İsrail aleyhtarı propagandalar yaptığına şahit oluyoruz. Ama gerçekler böyle değil. Son elimize gelen belgeler, Adalet ve Kalkınma Partisi ve İsrail arasındaki ilişkilerin gerçek boyutunu ortaya koyuyor" dedi.

Erdoğdu elinde tuttuğu kağıdı göstererek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elimde görmüş olduğunuz şu belge, Amerika Birleşik Devletleri’nde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ve Türkiye Devleti’nin İsrail yanlısı, ve Yahudi yanlısı bir devlet ve hükümet olduğunu ispatlamak amacıyla, lobi şirketleriyle yapılan anlaşmaları göstermektedir. Yapılan anlaşmaların içerisine baktığınızda pro-İsrail denilerek AKP’nin Yahudi yanlısı, İsrail yanlısı bir hükümet olduğunu, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yahudi toplumuna, kongre üyelerine ve Yahudi toplumunun önde gelen isimlerine lobi yapmak amacıyla anlaşmalar yaptığını görüyorsunuz. Bu anlaşmalardan elimizde bir çokları var. Bunlar lobi şirketleriyle Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış, genelde elçilik görevlileri tarafından imzalanmış ve Türkiye bütçesi kaynaklarında ödenmiş anlaşmalardır. Bu anlaşmalar sonucunda lobi şirketleri çeşitli faaliyetler gerçekleştirmiştir ve bu anlaşmaların gereğinin yerine getirildiğini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İsrail yanlısı, Yahudi yanlısı bir parti olduğunu, bir hükümet olduğunu gerçekleştirmek adına çeşitli lobi faaliyetlerinin yerine getirildiğini de tespit ettik. Bu kapsamada Türkiye Cumhuriyeti’nin bütçesinden çeşitli şirketlere 65 milyon 397 bin 37 doların ödendiğini tespit ettik."

"ARAŞTIRMAYI DERİNLEŞTİRMEK GEREKEBİLİR"

Hükümetin İsrail politikasını eleştiren Erdoğdu, "Bir taraftan Anadolu halkının Yahudi düşmanı ve İsrail düşmanı olması için, bundan siyasal bir fayda elde etmek amacıyla, kara bir propaganda güderken diğer taraftan Anadolu halkının vergileriyle Amerika Birleşik Devletleri’nde İsrail ve Yahudi yanlısı olduğunu göstermek için 65 milyon dolar para ödenmiştir. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak dünyanın hiç bir halkına karşı ön yargılı değiliz. İsrail halkına karşıda ön yargılı değiliz. Ama İsrail Filistin ilişkilerinde bütün tarihimizde olduğu gibi ilkesel olarak ezilenin, güçsüzün ve mazlumun yanında duruyoruz. Bu anlamda tarihimiz boyunca işgal altında ve İsrail Devleti’nde zulüm gören Filistin halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Bizim ilkesel değerlerimiz bunu gerektirmektedir. Ama Adalet ve Kalkınma Partisi bir taraftan memleketimizde yaşayan Musevi vatandaşlarımız tehlikeye sokacak şekilde; Yahudi karşıtı propaganda yaparken, diğer taraftan bu insanların bütçesinde 65 milyon dolar para harcayarak kendisini İsrail ve Yahudi yanlısı olarak göstermesi kabul edilemez" diye konuştu.

Aykut Erdoğdu, "Sadece İsrail ilişkileriyle sınırlı değil, Gezi direnişini küçük düşürmek amacıyla da çok ciddi lobi faaliyetleri yapıldığını ve bunun içinde önemli paralar ödendiğini tespit ettik" dedi.

Erdoğdu, ödeme belgelerinin çok fazla olduğunu ifade ederek, "Biz 2009 tarihinden beri tespit etmeye başladık. Başlangıç üzerinde net tarih veremiyorum. Araştırmayı derinleştirmek gerekebilir" dedi.







DHA-Genel - Türkiye-İstanbul / Merkez - Cemal KÖYÜK
2015-02-16 15:06:10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!