CHP'li başkandan Başbakan'a altın kemer

Güncelleme Tarihi:

CHPli başkandan Başbakana altın kemer
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2011 17:51

GELENEKSEL 650’nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’ni izlemek üzere Sarayiçi Ermeydanı’na gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, üst üste üç kez seçim galibiyeti elde ettiği için altın kemer takıldı.

Haberin Devamı

ALTIN KEMER BAŞBAKAN ERDOĞAN'A BÖYLE VERİLDİ / WEB TV

BAŞBAKAN'A ALTIN KEMER / FOTO GALERİ

Ak Parti Genel Başkanı Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bapehlivanlık final güreşini izlemek için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte helikopterle Edirne’ye geldi. Erdoğan yanında oğlu Bilal ile torunu Ömer Tayyip’i de getirdi. Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan daha sonra partisinin il binasını ziyaret etti.

BAŞBAKAN ER MEYDANI’NDA

Başbakan Erdoğan daha sonra Ak Parti il binasından Başbakanlık’a ait otobüs ile güreşlerin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı’na geldi. Güreş sahasına girişte güreşler için tutulan 101 davul ve zurna eşliğinde karşılanan Erdoğan, ’Büyüyen gelişen Türkiye’nin mimarı, milletimizin hizmetkarı’ diye anons edildi. Tribünlerde bulunan yaklaşık 10 bin güreş severi selamlayan Başbakan Erdoğan’a seyircilere alkışlayarak karşılık verdi.

BAYRAĞI AYAKTA İZLEDİ

Başbakan Erdoğan’ın yerine oturmasından sonra güreşlerde görev alan hakemler ve cazgırlar büyük bir Türk Bayrağı ile çayıra çıkarak 10. Yıl Marşı eşliğinde tur attı. Erdoğan bayrağın şeref tribünün önünden geçişinde ayağa kalkarak alkışladı.

EFSANE PEHLİVANA ÖDÜL

Kırkpınar’da efsane başpehlivanı Ahmet Taşçı’ya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yaptırılan özel kemer Başbakan Erdoğan tarafından takıldı. Kırkpınar’ın yaşayan iki altın kemerli tek başpehlivanı olan Ahmet Taşçı, Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.

Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a özel bir altın kemer armağan edildi. Sunucu tarafından Kırkpınar’da ardarda üç kez başpehlivan olanlara altın kemer verildiğini söyleyerek, son üç seçimin galibi Erdoğan’a da bu nedenle belediye tarafından altın kemer verildiğini anons etti. Daha sonra Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından altın kemer Başbakan Edrdoğan’ın boynuna katıldı. Kemerin takılmasından sonra Erdoğan ve Sedefçi pehlivanların güreş öncesi yaptığı gibi el bağladılar. Daha sonra Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’de gelerek Erdoğan’ı kutladı. Erdoğan’da Sedefçi ve Selim’in ellerini havaya kaldırarak seyircileri selamladı.

Ayrıca güreşleri izlemeye gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a da ödüller verildi.

Başbakan Erdoğan, tribünde torunu Ömer Tayyip’i kucağına alarak güreşleri izledi.

SERİNLEME SİSTEMİ SÖKTÜRÜLDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırkpınar Güreşleri’ne gelmesi nedeniyle Sarayiçi’nden güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı. Tunca Nehri’nde dalgıçlar tarafından bomba araması yapıldı. Güreş tribünlerinin çevresine güvenlik şeridi çekilerek seyirciler tek tek aranarak içeri alındı. Başbakan’ın güreşleri izlediği sırada Sarayiçi üzerinde süreakli uçan helikopterden güvenlik önlemlerini denetlendi. Erdoğan’ın güreşleri izlediği tribünlerde iki günden bu yana seyircilerin üzerine su püskürten özel soğutma sistemleri Başbakanlık korumasının talebi üzerine söküldü.

ÜÇÜNCÜ KEZ SARAYİÇİNDE

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırkpınar’a ilk kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1995 yılında geldi. Ayni yıl Fethullah Gülen ile birlikte güreşleri izleyen Erdoğan dana sonra parti kuruluşundan sonra da 2002 yılında Sarayiçi’ne gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!