CHP'li Ağyüz'den Tekel sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ağyüzden Tekel sorusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 14:47

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, “TEKEL'in içki bölümünün özelleştirme değerini düşük gösterenler” hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Ağyüz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TEKEL işçilerinin eylemlerine karşı duyarsız kalındığını, eylemin haksız gösterilmeye çalışıldığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın, “Biz milletin emanet ettiği kasayı soydurmayız” şeklinde sözleri bulunduğunu belirten Ağyüz, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“İktidarınız döneminde TEKEL içki bölümü nakit mal varlıkları gözardı edilerek, 2 yıl ödemesiz olarak 292 milyon dolara bir ortaklığa satıldı. 2 yıl ödemesiz süre bile dolmadan yabancı bir ortaklığa 950 milyon dolara satılması haksız özelleştirmeyle devlet malının yağma edilmesi ve devletin soyulması değil midir? Kısa sürede doğan değer farklılığını göremeyenler ve özelleştirme değerini düşük gösterenler hakkında iktidarınızca herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Kazanılmış haklarının devamı için Ankara'nın göbeğinde eylem yapan TEKEL işçilerinin masum isteklerini bu yağlı özelleştirmelerin yanında neden soygun olarak niteliyorsunuz?”

MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış ise Başbakan Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle sunduğu önergede, harp malulü, şehit dul ve yetimlerine her yıl ödenen tütün ikramiyesinin kaldırılıp kaldırılmayacağının açıklanmasını istedi.
Çalış, 2010 yılında kaç harp malulü, şehit dul ve yetimine ne kadar ödeme yapılacağını, bu ödemelerde yüzde kaçlık artış yapılmasının planlandığını sordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!