CHP'li Ağyüz'den KAMER Grubu sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHPli Ağyüzden KAMER Grubu sorusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 17:41

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, KAMER Grubunun faaliyetlerini, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Ağyüz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, KAMER Grubuna, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kararıyla elektrik üretim lisansı verilip verilmediğini sordu.

KAMER Grubuna bağlı olduğu söylenen ŞAVK Enerji'nin, EPDK kararıyla, toptan elektrik satışı veya elektrik ithalat ve ihracat lisanları alıp almadığını öğrenmek isteyen Ağyüz, “Başbakan, bakan ve milletvekili çocuklarının, devletle ilişkisi olan şirketlerdeki ortaklıklarını ve üst düzeyde görevlendirmelerini etik buluyor musunuz?” dedi.

Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç de TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, “ÖTV Kanununda yapılan değişiklikle getirilen muafiyetten, oğlunuz ve gelininizin yüzde 50 ortak olduğu İstanbul Atatürk Havalimanı serbest bölge içinde bulunan Cihan Kamer işletmesi de yararlandı mı? Bu işletmeye salınan cezalı ÖTV var mı?” sorusunu yöneltti.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yönelttiği soru önergesinde, tansiyon hastalarının tedavisinde kullanılan, idrar söktürücü özelliği taşıyan ve taşımayan ilaçların eşdeğer kabul edilmesinin gerekçesini öğrenmek istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!