CHP'den ücretsiz tuvalet ve sıcak su teklifi

Güncelleme Tarihi:

CHPden ücretsiz tuvalet ve sıcak su teklifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2013 16:32

CHP, cami tuvaletlerinin ücretsiz olması ve musluklarından sıcak su akması için kanun teklifi verdi. Beyoğlu eski Müftüsü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, vatandaşın ibadetini daha rahat yapabilmesi için kanun değişikliği teklifi verdi.

Haberin Devamı

Özkes'in Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen cami ve mescitlerdeki abdesthane ve tuvaletlerin temizlik, onarım, güvenlik ve bakım giderlerinin ibadethanenin bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanması ve vatandaşa ücretsiz hizmet vermesini öngörüyor.

"ÜCRETİ VEREMEYEN EVE GERİ DÖNÜYOR"

Teklifin gerekçesinde, cami tuvaletlerinin birçoğunun paralı oluşunun özellikle camilere ibadete giden vatandaşları mağdur ettiği belirtilerek şöyle denildi: "Beş vakit olan namazın bazı vakitlerini camide cemaatle birlikte kılmak isteyen vatandaşlar her seferinde cami tuvaletlerine ücret ödemek zorunda kalmaktadır. Bu ücreti veremeyen bazı vatandaşların ibadetini yapamadan evine döndüğü bilinmektedir. Kış aylarında abdest alınacak suyun soğuk olması ibadetin yapılmasını zorlaştırmaktadır. Bu bağlamda son yıllarda bazı cami dernekleri ve vakıflar, soğuk su sorununa çözüm bulmaya başlayarak vatandaşın ibadetini daha rahat yerine getirmesi için şadırvanlarına sıcak su tesisatı yaptırmışlardır. Özellikle kışın daha çok tercih edilen bu camilerin cemaat sayısında belirgin bir şekilde artış gözlemlenmektedir.

Haberin Devamı

Teklif edilen kanun teklifinde cami ve mescitlerdeki abdest alınan yerlere belediyeler vasıtası ile sıcak su imkanı getirilerek, sosyal belediyecilik anlayışı ile temizliği temeline koymuş kültürel yapımızın amaçların uygun bir adım atılması hedeflenmiştir. "

5393 Sayılı Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi şöyle:

"MADDE 1- 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 1- Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen cami ve mescitlerdeki şadırvan ve abdesthanelerdeki çeşmelere, ibadethanenin bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanmak üzere sıcak su tesisatı yapılır”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!