CHP'de önseçim için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

CHPde önseçim için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2010 13:07

İZMİR'de, CHP il örgütü içinde oluşturulan ‘Parti içi demokrasi hareketi’, önseçim için imza kampanyası başlattı. Hedef, 10 binlerce imzayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunarak, ‘en geniş üye tabanı ile hakim huzurunda önseçim yaparak milletvekili adaylarını belirlemek’ olarak açıklandı.

CHP'nin İzmir örgütü, milletvekili adaylarının hakim huzurunda yapılacak önseçimle belirlenmesi için imza kampanyası başlattı. Parti içi Demokrasi Hareketi'nin Konak Cundamey Restaurant'ta düzenlediği basın toplantısına yaklaşık 200 kişi katıldı. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cihan Türsen, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Ülkede demokrasi partide demokrasi” sözünü ilke edindiklerini belirterek, milletvekili adaylarının en geniş üye tabanının katılımıyla hakim huzurunda yapılacak önseçimle belirlenmesini talep etti. Türsen, “Üye yapılandırılması için güncelleme talep ettik. Adrese dayalı nüfus sistemi ile bu yapılabilir. Üyeliğinden endişe duyulanlar önseçime katılmaz. Bu imzaları Kılıçdaroğlu'na teslim edeceğiz. Kamuoyuna açıklamadan imza sayısı 2 bini buldu. Amacımız 10 binlerce imzayı Genel Merkez'e taşımak. Aday olacak il ve ilçe yöneticileri en kısa zamanda istifa etmeli. Seçimi yönetecek kadrolar oluşturulmalı” dedi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAREKETİ'NDE KİMLER VAR

CHP'de önseçim için başlatılan ‘Parti içi Demokrasi Hareketi’nde Erkan Büyükkaya, Musa Çam, Halil Çulhaoğlu, Tayfun Emre, Feridun Gökhan, Selahattin Gürsoy, Sinan Karamustafaoğlu, Ayşegül Önen, Mustafa Tosunlar, Hüseyin Saygılı, Cihan Türsen, Ercan Yüksektepe ve Ali Zeybek yer alıyor.

CHP içindeki bu hareketin İzmir'den Ege Bölgesi'ne, oradan da Türkiye geneline yayılabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!