CHP: Türkiye, Filistin sorununda aktif rol almalı

Güncelleme Tarihi:

CHP: Türkiye, Filistin sorununda aktif rol almalı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2004 12:59

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Onur Öymen, Türkiye’nin Flistin-İsrail konusunda seyirci konumunda tribünde durduğunu, daha aktif rol oynaması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Öymen yaptığı yazılı açıklamada, Arafat’ın sağlığına kavuşamaması durumunda Filistin’de yeni bir sayfanın açılacağını belirterek, yeni yönetimin demokratik, şiddeti reddeden, İsrail’le eşit koşullarda görüşebilecek bir yapıda olması gerektiğini kaydetti.

 

Bunun için Filistin’de gerçek bir demmokrasiye ihtiyaç bulunduğunu söyleyen Öymen, "Halkın seçtiği yönetimler daima demokratik yönetimler olur, istikrarlı yönetimler olur. Filistin’e halkın seçeceği bir lider lazım" dedi.

  Â

Türkiye’nin uyguladığı Filistin politikasını eleştiren Öymen, Türkiye’nin Filistin-İsrail sorununda "tribünde durduğunu" ve seyirci konumunda kaldığını kaydetti.

 

Haberin Devamı

Öymen, "Türkiye daha aktif olmalı, politika, fikir, çözüm üretebilmelidir. Böyle seyirci olarak izlerseniz bölgede etkinliğiniz olmaz" dedi. Öymen, Türkiye’nin Filistin halkının özgür iradesiyle iş başına getirdiği lideri desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!