CHP seçim startını İstanbul'dan verdi

Güncelleme Tarihi:

CHP seçim startını İstanbuldan verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 16:08

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP’li belediye başkanlarının sorunlarını dinlemek için İstanbul’a gelerek, 2006’da "seçim"i hedeflediklerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal CHP’li belediye başkanlarının sorunlarını dinlemek üzere Merkez Yönetim Kurulu(MYK) üyeleriyle birlikte geldiği İstanbul’da seçim startını verdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığında İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya Merkez Yürütme Kurulu üyeleri ve milletvekilleri Berhan Şimşek, Hasan Fehmi Güneş, Ali Rıza Gülçiçek, Halil Akyüz, Ali Topuz, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem ve sanatçı Şehnaz Çakıralp katıldı.

ŞİŞLİ VE SARIGÜL YOK

İstanbul’un CHP’li belediyelerinin sorunları ve icraatlerini değerlendirmek üzere yapılan toplantıya, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen katılırken, CHP Genel Başkanlığı’na aday olan ve partiden ihracı gündeme gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün katılmaması dikkat çekti. Sarıgül’ün CHP yönetimince toplantıya çağrılmadığı öğrenildi.

Belediye başkanlarının sunumunun ardından konuşan Deniz Baykal, "Burada hem sevindirici hem üzücü gerçekleri gördük" dedi. İstanbul’un içinde bulunduğu sıkıntıların ağırlığına dikkat çeken Baykal, 2400 yıllık tarihe sahip kentin, gasp, işsizlik, eğitimsizlik, çarpık kentleşme konusunda önemli sorunlar yaşadığını belirtti. Baykal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın "Bu İstanbul benim eserim değil" diyerek sorunları kendi dışına attığını kaydeden Baykal, "Peki kimin neyin eseri?" diye sordu. Her yıl İstanbul’da iki bin 345 gasp ve yağma olayının yaşandığını, kapkaçın yüzde 60 arttığını, 13 bin kızın okula gidemediğini söyleyen Baykal, İstanbul’un yaşanabilir bir kent olmaktan çıktığını vurguladı.

BELEDİYE İMARDAN BAŞKA İŞ YAPMIYOR

Nisan 2004-Aralık 2005 tarihleri arasında Belediyenin hukuk, tarife, harita, trafik ve eğitim icraatları arasında yalnızca "imar" konusunda çalışma yürüttüğünü belgeleriyle ifade eden Baykal, bunun rant anlayışının göstergesi olduğunu öne sürdü. İmar ve bayındırlık alanında 300 bin 550 karar alındığının altını çizen Baykal, İstanbul’un gündemine alması gereken en önemli sorun olan depremin ise görmezden gelindiğini kaydetti.

GÖSTERİŞ VE PAZARLAMA BELEDİYECİLİĞİ

İstanbul’un AKP’nin zihniyetini yansıttığını kaydeden Baykal, "İstanbul’da yaşanan bir gösteriş ve pazarlama belediyeciliğidir" dedi. Baykal, "Arabesk müziğe saygımız var ama arabesk belediyeciliği istemiyoruz. Bu İstanbul yaklaşımızın temel noktası, İstanbul temel karargahımız olacak. İstanbul getirdi ve İstanbul götürecek" dedi.

BEŞİNCİ YILDA ELDE EDİLECEK İMKAN İÇİN SEÇİM İSTEMİYORLAR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, seçimin 2006 yılı içinde yapılması gerektiğini kaydetti. 4 yılda bir yapılan seçimlerin demokrasinin tazelenmesi için gerekli olduğunu belirten Baykal, AKP’nin seçim konusundaki kararsızlığının 2007’de gündeme gelecek olan "Cumhurbaşkanlığı seçiminden" kaynaklandığını söyledi.
"Bizim sorumluluğumuz 2006’da seçim olacak gibi kendimizi tanzim etmek" diyen Baykal, "2007’de seçim yapmanın siyasi bedeli onlardan sorulacaktır" dedi.

AKP’nin "boğazına kadar yolsuzluğa battığını" savunan Baykal, Başbakan Erdoğan’ın "kaytardığını" sözlerine ekledi.
Baykal, Sarıgül’e ilişkin sorulara yanıt vermekten kaçınarak, toplantıya neden katılmadığının İl Başkanı Şinasi Öktem’e sorulması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!