CHP milletvekili Öymen: İmzacılar kompleksli

Güncelleme Tarihi:

CHP milletvekili Öymen: İmzacılar kompleksli
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2009 00:26

İstanbul Barosu Başkanlığı’nın düzenlediği "Ermeni İddiaları ve Tarihi Gerçekler" sempozyumuna katılan CHP İstanbul milletvekili Onur Öymen, özür dileme kampanyasını başlatanlara, "Kim kimden ne hakla, kimin namına özür diliyor" diye sordu. Kampanyayı başlatanlara ve imza atanlara "Kompleksten kurtulun" diye seslendi.

Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma katılan Onur Öymen, Türkiye’nin gündeminde daha önemli konular varken 1. Dünya Savaşı’nda yaşanan olayların tartışılmasını eleştirdi. Türkiye’nin daima yapmadıklarını savunmak zorunda kaldığını belirten Öymen, "Hiçbir düşüncemizi sözümüzü Türkiye’de yaşayan Ermeni kardeşlerimize yönelik bir suçlama gibi düşünmemek lazım. Türkleri ve Ermenileri birbirine düşürmek isteyenler başarısızlığa uğrayacaklardır" dedi. Öymen, şunları söyledi: "1915’ten önce Türkiye’de çok fazla Ermeni saldırısı oluyor. Ermenilerin o yıllarda öldürdükleri Türklerin sayısı 530 bin kişi. Bunlar, bütün Ermeni tezlerine kaynaklık yapan mavi kitap kökenli misyonerlerin anlattıkları hikáyelerdir. bu konularda bizim kompleksten kurtulmamız gerekiyor. Hukuk, tarihi gerçekler, BM soykırım sözleşmesi bizim yanımızda. Bazıları çıkıyor. Elimizde belge yok ama Türklerin soykırım suçunu işgal ettiklerini kabul ediyoruz diyorlar."

Toplantıya, İstanbul Barosu üyesi Avukat Kegam Karabetyan, Gazeteci-Yazar Gürbüz Evren, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Hüseyin Özbek, İstanbul Barosu Üyesi Avukat Gülseren Aytaş, Emekli Büyükelçi Ömer Engin Lütem de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!