CHP milletvekili AK Parti'den helallik istedi

Güncelleme Tarihi:

CHP milletvekili AK Partiden helallik istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2011 13:21

BOLU’da, 34 yıl aradan sonra Meclis’e vekil gönderen CHP’den milletvekili seçilen Tanju Özcan, mazbatasını aldıktan sonra ilk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştirerek, seçim sırasında yaşananlar nedeniyle helallik istedi.

CHP’de, Bolu’da 34 yıl aradan sonra milletvekili çıkarmanın sevinci yaşanırken, dün mazbatasını alan Tanju Özcan, ziyaretlere başladı. İlk ziyaretini AK Parti İl Başkanlığı’na yapan Özcan, partililer tarafından kapıda karşılandı. Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Mehmet Karakaşoğlu ile birlikte AK Parti’lilerle teker teker tokalaşarak kucaklaştı. AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın’la birlikte toplantı salonuna geçen Özcan ve patililere kek, kurabiye ve meyve suyu ikram edildi.

AK Parti’liler tarafından sıcak karşılanmalarından mutluluk duyduğunu belirten Tanju Özcan, "Yeni dönemde inşallah Bolu için yararlı oluruz. Bolu’dan vatandaşlar Meclis’e iktidar partisinden milletvekili gönderirken, muhalefetten de milletvekili olsun mesajı verdi. Bu mesajın anlamı aslında şu: Birlikte çalışın. Ben şunu tüm içtenliğimle söylüyorum; bu mesajı aldım. AK Parti’li milletvekilleri ile birlikte elimden geleni yapacağım. Geçmişte yaptığım hataları da tekrar etmeden bu dönem farklı bir çizgi çizmeye çalışacağım" dedi.

Sayın’dan helallik isteyen Özcan, şunları söyledi:

"Tabii bir de helalleşmek lazım. 12 Haziran seçim döneminde çok kırıcı bir süreç yaşanmadı. Sizleri, partinizi, arkadaşları üzecek bir hareket içerisinde olduysam bunda bir art niyet yok, onu söylemek istiyorum. Bundan dolayı da hakkınızı helal etmenizi bekliyorum. Artık o defteri kapatmamız gerek, diye düşünüyorum. Milletvekili olarak ilk ziyaretimizi buraya gerçekleştiriyoruz, bunun da bir anlamı olduğunu düşünüyorum."

Tanju Özcan’ın helallik istemesi üzerine Ömer Sayın, önemli olanın vatandaşlarla helalleşmek olduğunu ifade ederek, "Siyasi partilerin helalleşmesi bir jesttir. Önemli olan vatandaşla helalleşmektir. O gerçekten ağır bir vebal ve ağır bir sorumluluk. Umarım sizler de üzerinize aldığınız bu ağır veballe vatandaşlarla helalleşirsiniz. Yoksa bizim onların adına helal etmek gibi bir yetkimiz ve lüksümüz yok. Karşılıklı polemikler ve konuşmalar oldu, böyle şeyler de siyasette olacaktır. Ben şahsım adına size hakkımı helal ediyorum. Sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum" diye konuştu.

Özcan da, Sayın’a "Helal olsun Sayın Başkan ne demek" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!