CHP listesini o yaptı

Güncelleme Tarihi:

CHP listesini o yaptı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2008 16:09

CUMHURİYET Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'a, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği İstanbul Adiyesi'nde savcının delil olarak sorduğu ‘Ahmet Necdet Sezer belgesi’ni yazdığını ileri süren 65 yaşındaki Muhammet Albuz, DHA'ya konuştu. Ergenekon gözaltılarından 2-3 gün önce CHP'nin yönetiminin teslim edilmesi gerektiğine inandığı 36 kişinin isimlerini yazdığı listeyi Cumhuriyet Gazetesi'ne faksladığını belirten Albuz, “Yazdığım isim listesinin Ergenekon soruşturmasında delil olarak kullanılacağını hiç düşünmemiştim. Aklımın ucundan dahi geçmemişti” dedi.

Haberin Devamı

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Balbay'ın, dün ART televizyonunda gazeteci Emin Çölaşan ile birlikte yaptığı programda savcının sorgu sırasında kendisine delil olarak sorduğunu söylediği ‘Ahmet Necdet Sezer belgesi’ni yazdığını iddia eden kişi, Zonguldak'ın Bakacakkadı Beldesi'nden çıktı. Belde olmadan önce Bakacakkadı Köyü'nde muhtarlık yapan, 1992'de belde olan Bakacakkadı'nın SHP'den ilk belediye başkanı olan evli, 5 çocuk babası Muhammet Albuz, CHP'nin yönetimine geçmesini istediği 36 kişilik isim listesini, son Ergenekon gözaltılarından 2-3 gün önce Cumhuriyet Gazatesi'nin İstanbul'daki merkezine ve Ankara temsilciliğine faksladığını söyledi.

Birinci sırasında eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bulunduğu, sırasıyla Sabih Kanadoğlu, Vural Savaş, Mehmet Haberal, Mustafa Koç, Ömer Sabancı, Sinan Aygün, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Turan Çömez, Yaşar Nuri Öztürk, Doğu Perinçek, Sadettin Tantan, Erol Mütercimler, Erdoğan Teziç, Hikmet Çetin, Emin Çölaşan, Mustafa Balbay, Uğur Dündar, Saygı Öztürk, Fikret Bila gibi isimlerle devam eden belgeyi Cumhuriyet ile birlikte Sözcü ve Yeniçağ gazeteleri, Aydınlık Dergisi, Avrasya Televizyonu ve Ulusal Kanal'a da faksladığını belirten Albuz, belgede CHP'nin yönetiminin bu isimlere teslim edilmesi gerektiğini savundu.
 
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/5944264.jpgHazırladığı listenin gerekçesini anlatan Albuz şunları söyledi:

“Türkiye'de bir boşluk görüyorum. Bu boşluğu doldurmak için yukarıdan aşağıya bir isim listesi yaptım. Bu isim listesini yapmamdan hiçbirinin dahi haberi yok. Ben muhtarlık, belediye başkanlığı, siyaset, ticaret yapmış bir kişiyim. Ama nasıl bir askere insan 20 yaşında alınıyorsa, bunu da ben bir vatandaşlık görevi olarak yaptım. Bu benim düşüncemdir. Burada adı geçen insanlar bunu benimser benimsemez. Bu benim görüşüm. Bu milletin, böyle insanların işin başına gelmesine ihtiyaç duyduğuna inanıyorum.”

Deniz Baykal'ın, partisine, ülkesine sahip çıkan bir insan olduğunu kabul ettiğini, ancak bu millete bir şeyler veremediğini, bu yüzden de böyle bir liste hazırladığını ifade eden Albuz şöyle devam etti:

“Ben bu kişileri şahsen televizyonlarda gördüm. Ne yaptıklarını biliyorum. Ne konuştuklarını, ne yazdıklarını görüyorum. Fikirlerini biliyorum. Canları pahasına Cumhuriyetine, bayrağına sahip çıkan insanlar bunlar. Bu inançla bu düşüncemi faksladım. Altında imzam var. İsmimi yazdım, telefon numaralarımı yazdım. Ama bugün bir baktım ki gazetelere ‘Sezer belgesi komedisi’ diyor. Sayın Sezer'in bununla bir alakası yok. Kimsenin bununla bir alakası yok. Emekli Cumhurbaşkanımızın bununla bir alakası yok. Sezer belgesi işte bu. Ben yazdım bunu. Bu komedi değil, bu bir vatandaşlık görevi. Bunda ne hükümete ne bir başkasına saygısızlık var. Bunu benim konuşmama, böyle bir görüş ortaya atmama vatandaş olarak hakkım yok mu? Ne yapılmak isteniyor? Şu generallerimize bakın. Ben üzüntümden ağladım. Bu insanlar memleketi müdafa etmişler. 60 yaşını geçmiş ve hala gerçeklerin peşinden koşan insanlar. Cumhuriyetini, vatanını, milletini seviyor. Bu insanlar suskun mu kalsınlar? Aydın insanlar, medeni insanlarımız konuşmasınlar mı?”

Yazdığı isim listesinin Ergenekon soruşturmasına delil olacağını hiç düşünmediğini, aklının ucundan dahi geçirmediğini anlatan Albuz, “Ben sadece gazeteler bu kişileri yazsınlar, televizyonlar bu isimleri işlesinler. Vatandaşlar da buna göre bir tavır alsın diye yazdım” dedi.

Görüşlerini açıkladığı için bir suç işlemediğini vurgulayan Albuz şöyle konuştu:

“Milletimin, Cumhuriyetimin adına hiç benim ifademi almalarına gerek yok. Bana öyle bir karar versinler ki; ‘Sen bundan dolayı suçlusun, seni ipe götürüyoruz’ desinler. Şerefimle gitmezsem, şerefsizim ben. Memnuniyetle gideceğim. Herkesin Cumhuriyetine, vatanına, milletine aşkla sahip çıkması lazım. Beni gözaltına alacaklarmış. Beni gözaltına almalarına gerek yok. İpe götürsünler, namusum şerefim üzerine söz veriyorum seve seve gideceğim. Belge burada. Be belgeyi yazan benim. Memleketimi seviyorsam, Cumhuriyetimi seviyorsam, Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerine riayet ediyorsam, bunlar eğer suçsa ölüme razıyım ben. İfademi almaya gerek yok. Ben düşüncelerimi yazmışım. En kısa zamanda seçim olma ihtimalini görüyorum. Olmasa bile bir genel seçim mutlaka olacaktır. Bu insanlar bu işin başına geçsinler. Milletin bunlara ihtiyacı var. Bunlar dürüst insanlar, bunlar hukuk adamı, iş adamı. Bunlara inanıyorum.”

İşte o liste

ERGENEKON soruşturması kapsamında savcının delil olarak sunduğu, Muhammet Albuz'un Cumhuriyet gazetesi ile birlikte Sözcü ve Yeniçağ gazeteleri, Aydınlık Dergisi, Avrasya Televizyonu ve Ulusal Kanal'a da gönderdiğini söylediği faksın tamamı şöyle:

1- Ahmet Necdet Sezer
2- Sabih Kanatoğlu
3- Vural savaş
4- Yekta Güngör Özden
5- Mehmet Haberal
6- Mustafa Koç
7- Ömer Sabancı
8- Mehmet Çanakçı
9- Mustafa Özbek
10- Ali Haydar Veziroğlu
11- Sinan Aygün
12- Osman Özbek
13- Hüseyin Kıvrıkoğlu
14- Haluk Koç
15- Turan Çömez
16- İlhan Kesici
17- Yaşar Nuri Öztürk
18- Doğu Perinçek
19- Osman Pamukoğlu
20- Sadettin Tantan
21- İbrahim Kabaoğlu
22- Emin Gürses
23- Erol Mütercimler
24- Yalçın Küçük
25- Erdoğan Teziç
26- Hikmet Çetin
27- Emin Çölaşan
28- Hulki Cevizoğlu
29- Erhan Göksel
30- Mustafa Balbay
31- Uğur Dündar
32- Mehmet Türker
33- Saygı Öztürk
34- Sadi Somuncuoğlu
35- Agah Oktay Güner
36- Fikret Bila

Allah'ına inanan, milletini, vatanını, Cumhuriyetini, bayrağını seven azimli kararlı dürüst insanlarımıza sesleniyorum. İsimlerini açıkladığım bu insanlarımızı CHP’nin yönetimini millet olarak teslim edelim. Ülke çok kötü duruma düştü. Tek başına bu insanlarla idareyi derhal en iyi duruma getirmek için bu düşünce gerekli, başka çare yok.

Mesajlarınızı internet veya faksla bildireceğiniz adresler televizyonlar, Avrasya televizyon, Başkent Kanal B televizyonu, Ulusal Televizyonn, SKY Türk, Flaş televizyonu. Gazeteler; Cumhuriyet, Sözcü, Yeniçağ, Aydınlık Dergisi.

Sayın Baykal dürüst ve temiz sicilli müdafacı bir insan. Kendine saygı duyuyorum. Tek şansızlığı beceriksizliği, o da Cumhurbaşkanı yapılsın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!