CHP liderinin bekçi kardeşi: Siyaset kanımızda var

Güncelleme Tarihi:

CHP liderinin bekçi kardeşi: Siyaset kanımızda var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2013 16:54

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu'nun bir inşaatta 'bekçilik' yaptığını kamuoyu Hürriyet'in haberiyle öğrenmişti. Hürriyet'e 'siyasete' atılmak istediğini söyleyen Celal Kılıçdaroğlu, Ağustos ayında bunun ilk adımını attı ve Buca Belediye Meclis üyeliğine aday adayı olarak başvurdu. Kardeş Kılıçdaroğlu, "Lider kardeşi olarak değil, vatandaş olarak başvurdum" dedi.

Haberin Devamı

Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'e bağlı Buca İlçesi Belediye Meclisi Üyesi olmak için aday adayı olduğunu söyledi. Ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onayını aldığını belirterek, "Yolun açık olsun, dedi. Başarılar diledi. Herkes gibi ben de resmi başvurumu yaptım. Olursa da olmazsa da partim için çalışacağım" diye konuştu.

"LİDERİN KARDEŞİ DEĞİL, SADE VATANDAŞ OLARAK BAŞVURDUM"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi olarak değil sade bir vatandaş olarak siyasete atılmaya karar verdiğini belirten Celal Kılıçdaroğlu, birkaç günlüğüne Ankara'ya geldiğini, Ağabeyi ile hasret giderdiklerini, sohbet ettiklerini söyledi. Dün itibariyle de İzmir'e geri döndüğünü ifade eden Celal Kılıçdaroğlu, "Adaylığım kabul edilmesi bile değil sadece İzmir'de Kars Patnos'a kadar gideceğim, partimizin iktidar olması için sonuna kadar çalışacağım. Ben liderin kardeşi olarak değil, vatandaş Kılıçdaroğlu olarak siyasete girmeye karar verdim. Siyaset bizim kanımızda var. Büyük ağabeyim Ali Kamber Kılıçdaroğlu da Bakan Nihat Ergün'in Derince Belediye Başkanlığı döneminde CHP'den belediye meclis üyesiydi." dedi.

BAKMADAN GEÇME!