CHP Kadın Bülteni'nin ilk sayısı okuyucuyla buluştu

Güncelleme Tarihi:

CHP Kadın Bülteninin ilk sayısı okuyucuyla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2011 11:13

CHP Kadın Kollarınca hazırlanan aylık kadın bültenin ilk sayısı okuyucuyla buluştu.

Kadın kolları üyelerinin çalışmaları sonucunda hazırlanan 8 sayfalık bülten, genel merkez tarafından parti teşkilatına dağıtılacak.

Bültenin ilk sayısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ve Kadın Kolları Genel Başkanı Zühal Samlı'nın yazılarının yanı sıra kadına yönelik güncel bilgi ve gelişmelere yer veriliyor.

Geri dönüşümlü kağıda basılan bültenin son sayfasında “Bu derginin basımı için ağaç kesilmemiştir” ibaresi de yer alıyor.

Kılıçdaroğlu, bültene yazdığı giriş yazısında Türkiye'de kadınların, Cumhuriyet'in ilanından sonra “devrimin dev dalgasıyla yükseldiğini” belirterek, şu ifadelere yer veriyor:

“Geldiğimiz noktada, 2010 yılında 'Küresel Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi'ne göre, kabul edilemez derecede geri noktadadır. Toplam 134 ülke arasında 126. sıradadır. Şimdi yeniden büyük bir dev dalga yaratmamız gerek. Bunu, CHP ve partimizin bizzat kadınları başarabilirler. CHP kadınları kısa bir süre önce yapılan genel seçimlerde azim ve kararlılıklarını dosta düşmana gösterdiler. Şimdi daha disiplinli ve daha örgütlü çalışma zamanıdır. CHP, kadın kollarının çalışmalarına her türlü desteği vermeye her zamankinden daha fazla hazırdır. Kadın Bülteni'nin kadın örgütlenmesi alanında yapılacak çalışmalara hız kazandıracağını umuyorum.”

Kadın Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ise bültende yer alan yazısında, bültenin CHP kadınlarının ülkenin gerçek gündemini paylaşma aracı olması, kendi aralarında duygu,düşünce ve eylem birliği yaratmalarını sağlaması için tasarlandığını kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!