CHP İl Merkezi'nin suyu kesildi

Güncelleme Tarihi:

CHP İl Merkezinin suyu kesildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

İSKİ, borcunu ödemediği gerekçesiyle CHP İl Merkezi'nin bulunduğu binanın suyunu kesti. Binanın sahibi olan Balıklı Rum Hastanesi Vakfı da, İSKİ'den gelen ihtarname üzerine CHP'yi uyararak borcunu ödemezse dava açacağını bildirdi

Ekonomist Dergisi’nde Okhan Şentürk imzasıyla yayımlanan habere göre Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Merkezi, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (İSKİ) olan borcu yüzünden susuz kaldı. 1990 yılından bu yana su borcunu ödemediği bildirilen CHP'nin, İSKİ'ye 5 milyar 274 milyon 150 bin lira borcu bulunuyor. İSKİ, CHP'de borçla ilgili muhatap bulamadığı için bina sahibi Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'na ihtarname çekti. Vakıf avukatları da CHP'yi uyararak borcun ödenmemesi halinde dava açacaklarını bildirdi.

CHP İstanbul İl Merkezi'nin 1990 yılından beri su borcunu ödememesi üzerine suyunu kesen İSKİ faiziyle birlikte 5 milyar 274 milyon 150 bin liralık borcu ödeyecek muhatap bulamadı. Bunun üzerine İSKİ, il merkezinin bulunduğu binanın sahibi olan Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'na borcun zamanında ödenmemesi halinde haciz kararı aldıracağına dair bir yazı gönderdi. Vakfı avukatı Zeynep Bozkurt da 12 Nisan tarihinde Zeytinburnu 2'nci Noteri aracılığıyla CHP İl Merkezi'ne bu borcu ödemedikleri takdirde mahkemeye başvuracakları yönünde protesto çekti. Vakıf önümüzdeki günlerde CHP İstanbul İl Merkezi aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

İktidara gelince öderiz

Balıklı Rum Hastanesi Vakfı'nın Başkanı Dimitri Karayani, su borcunu ödemeleri için il merkezi yöneticilerini defalarca uyardıklarını, ancak seçim öncesinde kendilerine ‘‘İktidar olduk mu bu borcu ödeyeceğiz’’ şeklinde yanıt verildiğini söyledi.

Yaklaşık üç ay önce CHP İstanbul İl Başkanı olan Mehmet Bölük ise kendisine Zeytinburnu 2'nci Noteri aracılığıyla çekilmiş olan ihtarnamenin ulaşmadığını iddia ederek, şu açıklamayı yaptı:

‘‘Bu bize ait bir borç değil. Burası kat mülkiyetine göre yönetilen bir er. Tek bir saatten yedi daireye gelmiş bir su parası. Bu paranın ne kadarını biz ödeyeceğiz belli değil. Bize bu parayı ödememiz yönünde herhangi bir talep gelmedi’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!