CHP Genel Merkezi önünde protesto

Güncelleme Tarihi:

CHP Genel Merkezi önünde protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2007 11:58

Ayrancı sosyete pazarı esnafı, pazar yerini ”kapatmak isteyen” Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ı, CHP Genel Merkezi önünde protesto etti.

Haberin Devamı

Parti genel merkezi önünde toplanan esnaf adına açıklama yapan Cafer Ayvataş, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'ın pazar yerini kapatmak istemesinin kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Ayvataş, birçok esnafın yeni mal satın aldığını ve ödemelerini çekle yaptığını belirterek, defalarca görüşmek istemelerine karşın, Eryılmaz'a ulaşamadıklarını kaydetti.

Ayvataş, Eryılmaz ile görüşemedikleri için sorunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a aktarmak istediklerini ifade ederek, Baykal ile de görüşemezlerse, partinin başka yetkilileriyle konuşmak istediklerini bildirdi.

Pazar yerinin, “tadilat” gerekçesiyle kapatılmak istendiğini kaydeden Ayvataş, şunları söyledi:

“Bu tadilat, tam da para kazanmaya başlayacağımız bir döneme denk geliyor. Ne kadar ilginç bir tesadüf... Madem tadilat yapılmak isteniyor, ne diye satışın olmadığı Kasım ya da Aralık ayları tercih edilmedi? Biz tadilat yapılmasına karşı değiliz. Çünkü, bu tadilat da bizim için yapılacak. Ama, böyle bir gerekçe olmaz.”

Haberin Devamı

Açıklamanın ardından, esnaflar alkışlarla Belediye Başkanı Eryılmaz'ı protesto etti.

Öte yandan, bazı protestocular, “mağazaların, Ankara Ticaret Odası'nı (ATO), ATO'nun da pazarın kapatılması için belediyeyi sıkıştırdığını” iddia ettiler.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!