CHP, E. Org. Karadayı'nın peşinde

Güncelleme Tarihi:

CHP, E. Org. Karadayının peşinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 09:57

CHP, milletvekili bulunmayan illere 149 milletvekili gönderdi. Ayrıntılı bir çalışma yapan milletvekilleri, bu illerden milletvekili çıkarılması için neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde de bulundu. Çankırı heyeti, bu seçim kazanılması için Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı ya da eski bakanlardan Nevzat Ayaz'ın aday gösterilmesini önerdi.

Haberin Devamı

Seçimlerde milletvekili çıkarılamayan ya da seçilen milletvekili başka partiye geçen illeri, CHP mercek altına aldı. Gelecek seçimlerde bu illerden milletvekili çıkarılabilmesi için hangi taktiklerin uygulanacağını belirlemek için 149 milletvekili 18 il'i dolaştı. Son heyet 28 Nisan'da Kütahya'ya gidecek.

Çankırı'da ve ilçelerinde inceleme yapan CHP heyeti, gelecek seçimde milletvekili çıkarılabilmesi için kimin aday gösterilmesi üzerinde de nabız yokladı. Çankırı'ya giden milletvekilleri, bu ilde CHP'nin seçimi kazanabilmesi için eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ya da eski bakanlardan Nevzat Ayaz'ın aday gösterilmesi gerektiğini raporlarında belirtti.Bu konuda temasa geçilen karadayı'nın siyasete girip girmemekte kararsız olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı, grup başkan vekilleri ile sağlık sorunu nedeniyle Ali Dinçer dışındaki 149 milleüvekili, CHP milletvekili bulunmayan illere gidip gelecek seçimler için strateji belirledi. Erzurum, Çankırı, Amasya, Karabük, Bartın, Gümüşhane, Rize, Sakarya, Bolu, Düzce, Batman, Ağrı, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Adıyaman, Kayseri ve Kilis'e giden CHP milletvekilleri, 28 Nisan'da da Kütahya gezisiyle bu çalışmayı tamamlamış olacak. Milletvekilleri, cumhurbaşkanı seçiminin hemen ardından yeniden illere toplu ziyaretlerde bulunacak.

Milletvekilleri, gittiği il ve ilçelerde partililerin yanı sıra vatandaşlarla da sohbet etti, değerlendirmelerini Merkez Yürütme Kurulu'na sunmaya başladı. Ziyaretlerde, örgütün çalışma durumu, nasıl milletüvekili çıkarılabileceği, aday belirlemesinde nelere dikkat edilmesi gerektiği üzerinde de duruldu.

BAYKAL MEMNUN CHP

Genel Başkanı Deniz Baykal'a, geçen seçimde CHP'nin milletvekili çıkaramadığı illerden olumlu bilgiler ulaştırıldı. Örneğin, CHP'nin milletvekili çıkaramadığı Sakarya'da, AKP'nin seçimdeki oy oranının yüzde 10'a kadar indiği belirtildi. Raporlarda, bir kaç il dışında gelecek seçimlerde milletvekilli çıkaramamanın söz konusu olamayacağı kaydedildi.

MİTİNGLER BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı seçiminin hemen ardından CHP milletvekilleri tüm illere dağılacak, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yapacağı mitingler için ortam hazırlayacak. İl il dolaşacak olan Baykal, partiye katılımlar için düzenlenecek törenlere de katılacak.

Haberin Devamı

ASKER İLGİSİ

Emekli 7 generalin de CHP'ye katılacağını belirten yetkililer, bunların isimlerini açıklamadılar. DSP'li eski bakanlardan Şükrü Sina Gürel de CHP'ye katılacaklar arasında yer alıyor. SHP'dan Adana Belediye Başkan adayı olan Sedat Doğan da CHP'ye katılmak isteyenler arasında bulunuyor. CHP yetkililer, diğer partilerden bazı belediye başkanlarının da CHP'ye katılacağını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!