CHP’den istifa edenler Kul’u destekleyecek

Güncelleme Tarihi:

CHP’den istifa edenler Kul’u destekleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 16:03

ERZİNCAN’ın Çayırlı İlçesi'nden seçilen CHP İl Genel Meclis Üyesi Dursun Ali Aksu, Erzincan Belediye Meclis Üyesi Hasan Bingöl ve CHP Merkez İlçe eski Başkanı Ali Aslan, partilerinden istifa ederek Bağımsız Erzincan Milletvekili adayı olan Mustafa Kul’u destekleme kararı aldı.

Mustafa Kul’un seçim bürosunda konuşan İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Ali Aksu, “CHP, halkın ekonomik, demokratik, sosyal ve siyasal taleplerine kulak tıkamıştır. Sağın temel ilkeleri üzerine oturtulmuştur. Sosyal demokrat bir adayın Erzincan’dan milletvekili seçilmesini arzu ettik. Bağımsız aday Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul’un adaylığını destekleme kararı aldık” diye konuştu.
Kul ise yaptığı konuşmada, solun seçim sonrasında yeninden yapılanacağını ileri sürerek şunları söyledi:
“O parti, o partinin başında oturan adamın babasının malı değildir. CHP şu anda cumhuriyeti, laikliği, parti içi demokrasiyi bir yana bırakmış sadece bir adamı, genel başkanı sevenler kulübüne dönüşmüştür. Bu kulübü yıkacağız, bu kulübün yerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek ilkeleri ile yeniden yapılandırmasını mutlaka sağlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!