CHP’deki değişime fırsat tanımak için parti kurmuyor

Güncelleme Tarihi:

CHP’deki değişime fırsat tanımak için parti kurmuyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, siyasetin önünü açmak ve CHP’deki değişime fırsat tanımak için, parti kurmaktan vazgeçtiğini açıkladı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Sarayı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini belirterek, “Bu süreçte tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Şimdi ülkemizin önünü açmak için yeni bir adım atmak zorundayız” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığındaki CHP’nin, mutlu bir Türkiye isteyen yurttaşlar için yeni bir umut olduğunu belirten Sarıgül, “Biz de yurttaşlarımızın sesine kulak veriyoruz. CHP’deki bu değişime yurttaşlarımız bir şans tanıdı. Biz de toplumdaki bu rüzgara fırsat vermek gerektiğini düşünüyoruz. Bu koşullarda, halkımızın vicdanının sesine kulak veriyor ve Türkiye Değişim Partisi’ni kurmuyoruz. Bu fedakarlığı hiçbir ön koşulsuz, beklentisiz yapıyoruz. Yurttaşlarımızın, bugün aldığımız tarihi kararın, Türkiye için gerekli bir karar olduğunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu. Sarıgül, şunları söyledi:
“Bugün benden beklediklerinizi değil, Türkiye’nin beklediklerini söylemek üzere karşınızdayım. Ülkemiz çok ciddi bir süreçten geçiyor. Türkiye bir dönüm noktasında. Türkiye bir yol ayrımında. Türkiye çok farklı bir noktada. İktidar, vaat ettiklerini yerine getiremedi. Yaptıklarını yanlış yaptı. İddia ettiklerini ise hiç yapamadı. İktidar artık yoruldu, Türkiye’yi de yordu. Türkiye’yi yönetmek ciddi bir iştir. Türkiye bir deneme tahtası değildir. Bu artık böyle gidemez. Türkiye, her gün gençlerinin ölmesine daha fazla seyirci kalamaz. Değişim artık kaçınılmazdır. Değişim artık zorunludur. Türkiye Değişim Hareketi bu inançla, uzun bir süredir mücadele etmektedir. Türkiye Değişim Hareketi ülkemizde değişim adına tarihi bir görev üstlenmiştir. Şimdi daha önemli, tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Şimdi ülkemizin önünü açmak için yeni bir adım atmak zorundayız. Bu yüzden diyorum ki ülkemize duyduğumuz sorumluluk gereği, Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu koşulları dikkate alarak, akan kanı durdurmak, ülkemiz siyasetine yardımcı olmak ve siyasetteki değişim rüzgarlarına fırsat vermek için, gün özveri ve fedakarlık günüdür. Bugün hepimize düşen, Türkiye’nin gençlerini, Türkiye’nin geleceğini düşünmek ve buna göre davranmaktır. Bugün bize düşen görev Türkiye’yi ve Türkiye’nin geleceğini kucaklamaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!