CHP Bornova İlçe Başkanı, ‘Unakıtan'a hakaretten’ yargılandı

Güncelleme Tarihi:

CHP Bornova İlçe Başkanı, ‘Unakıtana hakaretten’ yargılandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2006 15:35

İZMİR'de CHP Bornova İlçe Başkanı Ziraat Mühendisi Kerim Özer, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ampul içinde fotoğrafı bulunan, ‘Kediye çiğer teslim edilmez. Pastorize yumurta. Galataport ve Ali Dibo’ yazılı afişleri astırarak, hakaret ettiği iddiasıyla yargılanmaya başlandı.

AKP Bornova İlçe Başkanı Mustafa Seyhan'ın şikayeti üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde, hakkında 1 ile 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan Kerim Özer, avukatı olmadığı için ifade vermeyeceğini belirtti.

Duruşmaya girmeden önce CHP Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer ve bir grup partili adliye dışında ellerinde ‘Hepimiz bir Kerim Özer'iz’, ‘Kemal Unakıtan'ın dokunmazlığı kaldırılsın ve yargılansın’ yazılı pankartlarla bir süre yürüdü. Daha sonra adliye binası önünde basın açıklaması okuyan Kerim Özer şunları söyledi:;

“Ülkemiz, AKP Hükümeti'yle birlikte başlayan yasa tanımaz, usul ve kurallara aykırı bir düzen içine girdi. Ülkemizi, halkımızı ve uluslararası onurumuzu ayaklar altına alan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bu ülkenin Maliye Bakanı, yani Başbakanının ‘Kemal Abisi’ dokunulmazlıkları da arkasına alıp Türkçe'ye usulsüzlüklerle iligili (Ofer), (Pastorize Yumurta), (Galatport), Ali Dibo) gibi yeni terimler kazandırmıştır.

Türkiye'yi ve cumhuriyetimizin kazanımlarını planlı bir şekilde kişisel çıkarlarına göre yönlendirmeye çalışan AKP Hükümeti, kendilerinin yaptığı yolsuzlukları dile getirenlere karşı acımasız bir saldırı içerisindedir. Bu dava da bu saldırının bir parçasıdır. Ancak, iktidara gelmeden önce dokunulmazlıkları kaldıracaklarını, halkı soyanlardan hesap soracaklarını söyleyen bu Ali Dibo'lar açtıkları davalarla CHP'yi susturacaklarını zannediyor.”

Yapılan ilk duruşmaya davacı olan AKP Bornova İlçe Başkanı Mustafa Seyhan ile davalı CHP Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer katıldı. Mustafa Seyhan, bu afişlerden dolayı partinin ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın mağdur olduğunu ve sanığın cezalandırılmasın istedi. Kerim Özer de avukatı olmadığı için ifade vermiyeceğini belirtti. Hakim durşmayı 29 Aralık Cuma gününe erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!