CHP 5, AKP 13’üncü

Güncelleme Tarihi:

CHP 5, AKP 13’üncü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2007 00:00

Partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için kuralar dün çekildi.

AKP 13, CHP 5, Anavatan Partisi 15, DYP 9, Genç Parti 8 ve MHP ise 12’nci sırada yer aldı. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerini belirlemek için Adalet Bakanlığı ek binada, YSK Başkanı Muammer Aydın başkanlığında kura çekimi yapıldı. Partilerin pusuladaki sıralaması şöyle:

"1-Aydınlık Türkiye Partisi, 2-Bağımsız Türkiye Partisi, 3-Saadet Partisi, 4-İşçi Partisi, 5-Cumhuriyet Halk Partisi, 6-Halkın Yükselişi Partisi, 7-Özgürlük ve Dayanışma Partisi, 8-Genç Parti, 9-Doğru Yol Partisi, 10-Liberal Demokrat Parti, 11-Büyük Birlik Partisi, 12, Milliyetçi Hareket Partisi, 13-Adalet ve Kalkınma Partisi, 14-Hak ve Özgürlükler Partisi, 15-Anavatan Partisi, 16-Emek Partisi, 17-Türkiye Komünist Partisi."

YSK Başkanı Muammer Aydın, DYP ile Anavatan’ın birleşmesiyle ilgili henüz resmi bir başvurunun kendilerine ulaşmadığını söylerken, başvurunun oy pusulasının basımından önce yapılması durumunda sıralamadaki gerekli düzenlemeyi yapacaklarını söyledi. Aydın, YSK olarak 21 partinin seçime girmesini kararlaştırdıklarını ancak DTP, HÜR-PAR, DSP ve SHP’nin seçimlere girmekten vazgeçtiğini bildirdi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!