Chevrolet'ye İtalyan imzası Lacetti

Güncelleme Tarihi:

Chevroletye İtalyan imzası Lacetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2004 00:17

Chevrolet'nin Lacetti serisi, alışıldık büyük boyutlu Amerikan araçlarının aksine, uygun fiyatıyla sunduğu ortalamanın üstündeki kalite ile uygun bir alternatif oluşturuyor. Tasarımda İtalyan Giorgetto Giugiara'nın imzasını taşıyan Chevrolet Lacetti Hatchback 1.6 SX'in anahtar teslim fiyatı 27 milyar lira.

Chevrolet Lacetti Hatchback, modern ve çekici çizgisiyle dikkat çeken bir otomobil. Otomobilin tasarımı ünlü italyan dizayner Giorgetto Giugiaro'ya ait. Oval ve çekik tasarımlı farları, yüksek arka kısmı gibi özellikleri ilk bakışta fark edilen Chevrolet Lacetti Hatchback, genel tasarım hatlarıyla da sıradışı bir otomobil. Yuvarlak ve köşeli çizgilerin harmanlandığı Chevrolet Lacetti Hatchback, 4 metre 30 cm'ye yakın uzunluğu ve 1 metre 72 cm'lik genişliği ile geleneksel hatchback tasarımına uygun bir görüntüye sahip. Stop lambaları da, tıpkı farlar gibi ince yapılı ve çekik tasarlanmış.

Tasarımıyla aerodinamik açıdan başarılı bir otomobil olan Chevrolet Lacetti Hatchback ayrıca sportif bir havaya da sahip. Çok kollu alaşım jantlar da, bu sportif havayı destekliyor. 275 litrelik bagaj hacmine sahip olan Chevrolet Lacetti'nin arka koltukları 60'a 40 oranında katlanabilme özelliğine sahip. Koltukların tamamı katlandığında bagaj hacmi 1045 litreye çıkıyor. Chevrolet Lacetti Hatchback, 1100 kg'lık ağırlığıyla, sınıfının en hafif araçlarından birisi. Bu durum, yakıt ekonomisi ve performans açısından avantaj sağlıyor.

İÇ MEKANI GENİŞ

Çok büyük olmayan dış boyutları, dışardan bakıldığında Lacetti'nin iç mekanının dar olduğu izlenimini yaratıyor. Fakat kapıyı açıp içine oturduğunuzda böyle olmadığını görüyorsunuz. Geniş açılan kapılar sayesinde Chevrolet Lacetti Hatchback'e iniş ve binişler kolaylıkla yapılıyor. Koltuğa oturulduğunda ise gerek önde gerekse arkada 5 kişi için yeterli oturma, diz ve baş mesafesi olduğu görülüyor. İç mekanda kullanılan torpido, kapı içi kaplamaları ve döşemeler sınıfına göre oldukça kaliteli. Aynı kaliteyi işçilikte de görmek mümkün.

Chevrolet Lacetti, bozuk yollarda bile adeta üst sınıftaki otomobiller gibi sessizce ilerliyor. Bu sessizlikte başarılı izolasyonun da etkisi var. Motorun sesi içeri neredeyse hiç yansımıyor. İç mekan tasarımının ergonomisi de başarılı. Kumanda düğmeleri bir bakışta görülebiliyor ve erişilmesi zor değil. Göstergelerin gece aydınlatması göze hoş geliyor. Tek olumsuz nokta ise, koltukların yan yükseltilerinin yeterli olmaması.

Testini yaptığımız Chevrolet Lacetti Hatchback'in 1.6 SX versiyonunda 4 silindirli ve 16 sübaplı olan 1.6 litrelik motor bulunuyor. Bu motor, 109 beygir güce ve 150 Nm torka sahip. Bu güç ve tork, sadece 1100 kg ağırlığındaki Chevrolet Lacetti Hatchback'e ortalamanın üstünde bir performans sağlıyor. 0'dan 100 km hıza 10 saniye civarında çıkabilen Chevrolet Lacetti Hatchback'teki 1.6 litrelik motor, özellikle orta ve üst devirlerde oldukça canlı. Ancak Chevrolet Lacetti Hatchback 1.6 SX'in şehir içi yakıt tüketim değeri biraz yüksek. 5 ileri vitesli manuel şanzıman ise ortalama uzunlukta oranlara sahip. Frenaj olarak vasat bir performans sergileyen Chevrolet Lacetti Hatchback, yol tutuş kabiliyeti açısından 'iyi' not almayı başarıyor. Lacetti Hatchback, 3 yıl veya 100 bin km mekanik garanti altında satılıyor.

Teknik veriler

Silindir sayısı: 4

Silindir hacmi: 1598 cc

Maksimum güç: 109 bg/5600 d/d

Maksimum tork: 150 Nm/ 4000 d/d

Şanzıman: 5 ileri manuel

Maksimum hız: 187 km/s

Hızlanma: 0-100 km 10.7 sn

Yakıt tüketimi: Şehir içi 9.1 litre / Şehir dışı 6 litre

Boş ağırlık: 1100 kg

Bagaj hacmi: 275 litre

Lastik ebadı: 185/65 R15

Lacett’nin fiyatı 27 milyar lira

Test aracımız olan Chevrolet Lacetti Hatchback 1.6 SX'de standart donanım olarak radyo-kasetçalar, manuel klima, ABS, sürücü ve yolcu hava yastıkları, yan hava yastıkları, ön ve arka sis farları, uzaktan kumandalı merkezi kilit, alaşım jantlar, ISOFIX çocuk koltuğu bağlantısı, dijital bilgi ekranı, direksiyondan kumandalı radyo-teyp gibi özellikler sunuyor. Chevrolet Lacetti Hatchback'in baz modeli 1.4'ün fiyatı 25 milyardan başlarken, test aracımız olan Chevrolet Lacetti Hatchback 1.6 SX'in anahtar teslim fiyatı 27 milyar lira.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!