Charles Lloyd ve arkadaşları

Güncelleme Tarihi:

Charles Lloyd ve arkadaşları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü Amerikalı besteci ve tenor saksofoncu Charles Lloyd, ‘‘Charles Lloyd and Friends’’ adlı grubuyla bugün saat 19.30'da AKM Büyük Salon'da Caz Festivali kapsamında bir konser verecek.

Charles Lloyd'a gitarda John Abercrombie, basta Jeffrey Littleton eşlik edecek. Dana önce geleceği ilan edilen Lloyd'un davulcusu ve arkadaşı Billy Higgins ise üç yıl önce ağır bir karaciğer rahatsızlığı geçirdiği ve seyahat edemediği için konsere katılamıyor ne yazık ki. Onun boşluğunu Billy Hart dolduracak.

On yaşındayken saksofonu ve Charlie Parker'ı keşfeden Charles Lloyd, 1956-1961 arası Güney Kalifornia Üniversitesi'nde Bela Bartok'tan kompozisyon dersler aldı. Ornette Coleman, Charlie Mingus, Don Cherry ve Chico Hamilton gibi isimlerle çalarak cazla tanışan Lloyd, Hamilton sayesinde alto saksofondan tenor saksofona geçti. Kendi devrinin en modern tenor saksofon çalma stilini yaratan sanatçı, 1965 yılında saygın caz dergisi Downbeat tarafından ‘‘yeni yıldız’’ olarak lanse edildi. 1966'da kendi grubunu kurdu, bu grup Keith Jarret gibi yıldızlar yarattı. Repertuvarı gospellerden blues'a, modal müzikten soyut rock'a kadar uzanan grup, 1967'de rock müziğin mabedi San Fransisco Fillmore Auditorium'da Jimi Hendrix ve Gratefull Dead ile aynı sahneyi paylaştı. 1966-1969 yılları arasında grubuyla altı kez Avrupa turnesine çıkan LLoyd, 1982'ye dek ortalıkta görünmedi. O yıl tanıştığı genç Fransız piyanist Michel Petrucciani, ustayı çok etkiledi ve müziğe dönmesini sağladı. Yeni döneminin ilk albümü ‘‘Fish Out Of Water’’ı 1989'da çıkaran sanatçı; 1991'de ‘‘Notes From Big Sur’’, 1993'te ‘‘The Call’’ ve 1994'te ‘‘All My Relations’’ı kaydetti. Lloyd'un 1997'te çıkardığı ‘‘Canto’’ isimli albüm, o yılın en iyi caz albümlerinden biri olarak değerlendirildi.

Tenor saksofonun yaşayan en önemli isimlerinden birini izleme şansını kaçırmayın!

Bilet fiyatları: 7,5 - 6 - 5 - 4 milyon TL.

Festival biletleri AKM Caz Festivali gişelerinden, Uzelli Şaşkınbakkal, Bakırköy Carousel, Altunizade Capitol ve Etiler Akmerkez alışveriş merkezlerindeki Festival standlarından temin edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!