ÇGD'den Kıbrıs'taki matbaa bombalanmasına protesto

Güncelleme Tarihi:

ÇGDden Kıbrıstaki matbaa bombalanmasına protesto
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2001 00:00


Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) İstanbul Şubesi üyeleri, KKTC'deki Avrupa Gazetesi'ne ait matbaanın bombalanmasını protesto ettiler.

Beşiktaş İskelesi önünde toplanan ÇGD İstanbul Şubesi üyeleri adına basın açıklaması yapan Ertuğrul Mavioğlu, KKTC'de geçen hafta meydana gelen bombalama olayını hatırlatarak, ''Türkiye'de benzerlerine dönem dönem rastladığımız gazete ve gazetecilere yönelik saldırılar, artık KKTC'de de alışıldık bir manzara haline geldi'' dedi.

Mavioğlu, Avrupa Gazetesi'nin daha önce de bombalandığını, çalışanlarının defalarca tehdit edildiğini ve yöneticilerinin ''casusluk komplosuyla'' cezaevine konulduğunu kaydederek, olayları kaygıyla izlediklerini bildirdi.

''Avrupa Gazetesi'ne yönelen ve sistematik hale gelen saldırıları şiddetle kınıyoruz'' diyen Mavioğlu, gazeteye yapılan saldırının faillerinin derhal yakalanması için KKTC'li yetkililere çağrıda bulunurken, her türlü saldırı ve tehdide rağmen adada gazetecilik yapmaya çalışan meslektaşlarının da yanlarında olduklarını dile getirdi.

Daha sonra dernek üyeleri, üzerinde ''Kınıyoruz'' yazısı bulunan çelenk ile basın açıklamasının içinde yer aldığı bir şişeyi ''Kıbrıs'a ulaşması'' dileğiyle denize attılar. (İstanbul/aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!