Cezayir'de ölü sayısı 11'e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Cezayirde ölü sayısı 11e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2007 21:19

Haberin Devamı

Marie Okabe, gazetecilere yaptığı açıklamada, ölen BM çalışanlarının çoğunluğunun Cezayirli olduğunu belirtirken, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Endonezya'nın Bali Adası'nda iklim değişikliği zirvesinde bulunan BM Genel Sekreteri BanKi-mun'un, Cezayir'e kendi adına BM Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş'i gönderdiğini vurgulayan Okabe, Kemal Derviş'in, Cezayir'de hem genel sekreter hem de tüm BM ailesini temsil ettiğini kaydetti. Okabe, Cezayir'e gitmediği için eleştirilen Ban'ın Bali'deki programının uzadığını belirterek, “UNDP Başkanı Derviş, genel sekreter Ban'ı bizzat temsil ediyor” dedi.

UNDP Başkanı Derviş'in Cezayir'e dün vardığını belirten Okabe, Derviş'in, derhal BM binalarının bulunduğu yere giderek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Derviş'in, saldırıda ölen kurbanların ailelerini de ziyaret ettiğini belirten Okabe, Derviş'in, tüm BM çalışanları adına ailelere başsağlığı dilediğini vurguladı.

DERVİŞ'İN TEMASLARI

Okabe'nin verdiği bilgiye göre Derviş, Cezayir'de yaptığı açıklamada, “saldırılarda yaşamlarını yitiren ailelerine destek vermek ve Cezayir halkına BM'nin güçlü dayanışma mesajını iletmek üzere” ülkede bulunduğunu söyledi.

Derviş, daha sonra saldırıda yaralanan BM çalışanlarını hastanede ziyaret ettikten sonra bir açıklama yaparak son derece üzgün olduğunu, Cezayir'in refahı için çalışan BM çalışanlarının “savaşmakta olan askerler değil, barış ve kalkınma için çalışan insanlar olduğunu” kaydetti.

Derviş, Cezayir Başbakanı Abdulaziz Belkhadem ile görüşmesinde ise BM'nin Cezayir'in güçlü ortağı olmayı sürdüreceğini, ancak BM çalışanlarının güvenliğinin de son derece önemli olduğunu, bu kapsamda BM çalışanlarına evsahipliği yapan devletlerin BM binalarının korunmasında ellerinden geleni yapmaları gerektiğini vurguladı. Derviş ayrıca, “uluslararası toplumu temsil eden BM'nin siyasi açıdan tarafsız olduğunu, kalkınma, barış ve insani sorunları çözmek için insanlık adına çalıştığını” kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!