Cezalar gazetecilere linç girişimi

Güncelleme Tarihi:

Cezalar gazetecilere linç girişimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2013 01:23

Ergenekon kararlarının açıklanmasının ardından dün Silivri Cezaevi’nde tutuklu milletvekili ve gazetecilerle görüşen Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, “Gazetecilik faaliyetleri sonucu ağır cezalara çarptırılan gazetecilerin içindeki bulundukları bu durumu bir linç girişimi olarak değerlendiriyoruz. Gazetecilerin özgürleştirilmelerini bir daha talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türenç ve Namık Koçak, 5 Ağustos’ta karar açıklanan Ergenekon davası sanıkları CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük, Doğu Perinçek, Turan Özlü ve Hikmet Çiçek’le görüştükten sonra Konsey binasında basın toplantısı düzenleyerek şunları söyledi:

ÖZKAN’IN KOŞULLARI ÇOK KÖTÜ

“Tuncay Özkan oranın en kötü koşullarında yaşıyor, ‘Bizi ölüme mahkûm ettiler’ diyor. Balbay’ın Ankara’ya gitmesinin ardından hücrede tek başına kalacak. Özkan’ın ‘Bizden nefret ediyorlar. Burada ölmemizi bekliyorlar’ sözlerini duyduğunda dehşete kapıldım.” Avukat Turgut Kazan’ın da katıldığı toplantıda, Balbay ve Özkan’ın notları da iletildi. Balbay notunda, “Bizim için özgürlük topluma ulaşabilmek, sesini duyurmak demek. Bunu başardıkça, kendimizi milyonlarca insanan arasında hissediyoruz. Özgürlükte buluşmak dileğiyle” dedi. Özkan’da “Çoğu gitti azı kaldı. Zorbalık ve zülmün zamanı geçiyor. Özgürlük ve adalet geliyor. Özgür ve adil günlerde kucaklaşmak üzere, hepinizi kucaklıyor hasretle öpüyorum” notunu iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!