Cezaevlerinde silah bulundu

Güncelleme Tarihi:

Cezaevlerinde silah bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2001 13:48

Bayrampaşa Cezaevi'nde dün bir tutuklunun ölümü, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayda kullanılan tabancayla, 1 şarjör ve 4 fişek bulundu.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Bayrampaşa Cezaevi'nin tutuklu ve hükümlü ziyaret mahallinde, kadınlara açık görüş yaptırıldığı sırada uyuşturucu suçundan tutuklu olan 32 yaşındaki Hamza Kılıç, silahla vurularak öldürüldü. Bu sırada çıkan kargaşada da, Abbas Kızartıcı, Sedat Bayar ve Caner Koç adlı tutuklular, silahla çeşitli yerlerinden yaralandı.

Bunun üzerine, duruma müdahale eden jandarma, olaya karıştıkları şüphesiyle Sezgin Kırım, Kürşat Sağır ve Erkan Kaya'yı kontrol altına alırken, Kızartıcı, Bayar ve Koç'un hastaneye sevklerini sağladı.

Kılıç'ın, DGM'de yargılandığı uyuşturucu davasıyla bağlantısı olan kişiler tarafından ateş edilmek suretiyle öldürüldüğünü belirten jandarma, yaralanan kişilerin ise olayla ilgilerinin bulunmadığını tespit etti.

Daha sonra kısmi arama yapan jandarma, olayda kullanılan 1 tabanca ile bu silaha ait 1 adet şarjör ve 4 adet fişek ele geçirdi.

ÜMRANİYE VE BAYRAMPAŞA'DA ARAMA

Ümraniye Cezaevi'ndeki inşaat çalışmaları sırasında, C-6 koğuşunun tuvalet lavabosunun altına gizlenmiş olarak 92 adet kaynak elektrotu, 11 adet maket bıçağı ve kını, 1 adet kargaburun, 1 adet kontrol kalemi, 2 adet saplı el yapımı şiş, 1 adet makas, 3 adet el yapımı pala, 1 adet el yapımı murç, 1 adet el yapımı testere, 1 adet el yapımı mengene ve 1 adet el yapımı çekiç ele geçirildi.

Bayrampaşa Cezaevi'nde yapılan kısmi aramada da, 1 adet delici alet, 1 adet adaptör, 3 deste oyun kağıdı ve 1 adet sim kart elde edildi.

Yine aynı cezaevine Faruk Sincar'a ulaştırmak amacıyla dışarıdan 2 adet paket atan Ramazan Atma, çevrede görevli polisler tarafından gözlem altına alındı.

Jandarma bomba imha ekipleri ve olay yeri inceleme timi tarafından açılan paketlerden birinde 1 adet cep telefonu, bataryası ve şarj kutusu, diğerinde ise 1 adet Browning marka tabancaya ait kapak takımı, 1 adet namlu, 1 adet şarjör ve 6 adet 7.65 milimetre çapında fişek ele geçirildi.

Söz konusu suç unsurları, adli ve yasal işlemlere esas oluşturmak üzere cezaevi müdürlüklerine teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!