Cezaevine kadın hükümlüler için kreş

Güncelleme Tarihi:

Cezaevine kadın hükümlüler  için kreş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 19:20

Denizli Bozkurt Kadın Açık Cezaevi'nde hükümlü kadınların çocukları için kreş açıldı.

Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki Kadın Açık Cezaevi'nde hükümlülerin 6 yaşından küçük çocuklarının cezaevi ortamından etkilenmemeleri, hayata daha iyi hazırlanmaları ve eğitimden mahrum kalmamaları amacıyla Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Pamukkale Üniversitesi girişimleriyle açılan kreşte 6 yaşından küçük 14 çocuk okul öncesi eğitimi alacak.
207 hükümlünün bulunduğu cezaevindeki kreşin açılışında gazetecilere açıklama yapan Denizli Valisi Yavuz Erkmen, kadın hükümlülerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirterek, onların çocuklarının da eğitim alması amacıyla cezaevinde kreş oluşturduklarını belirtti.
Hükümlüler için, Milli Eğitim Müdürlüğünün okuma yazma kursları açtığını, bayanlara yönelik burada üniversitedeki öğretim görevlileri tarafından çeşitli konularda sosyal amaçlı bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Erkmen, şunları söyledi:
“Özellikle burada kalan bayan hükümlülerin sorunlarıyla birebir ilgilenmek, onlara sahip çıkmak, sorunların giderilmesi konusunda neler yapılabileceği hususunda biraz kafa yorup, o sorunları sahiplenme olayıdır. Bu arada bazı bayan arkadaşlarımızın çocukları da burada mevcut. 6 yaşından küçük olan bu çocukların da buradaki ortamdan etkilenmemeleri, hayata daha iyi hazırlanmaları ve eğitimden mahrum kalmamaları için cezaevi bünyesinde kreş oluşturuldu. Bu kreşte de şu anda çocuklarımız okul öncesi eğitim alıyorlar.”

ERKMEN, KADIN HÜKÜMLÜYLE SATRANÇ OYNADI

Bayan hükümlüleri daha da bilinçlendirmek, sosyal yönden daha donanımlı hale getirmek amacıyla yapılan bu eğitim çalışmalarının çok büyük faydasının görüldüğünü ifade eden Erkmen, “Hepimizin amacı sorunları en aza indirgemek. İster bayan olsun, ister erkek olsun bu tip yerlerde bulunan arkadaşlarımızla görüşmeler yapmak suretiyle onların sorunlarını sahiplenip, bu sorunları kaldırmak hepimizin görevidir. Biz de bu çalışmaları destekliyoruz. Arkadaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Hem buradaki hem diğer cezaevindeki arkadaşlar, cezalarını çekip normal hayata döndükleri zaman, buradan çıkartacakları derslerle buralara bir daha dönmeyecek şekilde inşallah toplumdaki yaşantılarına devam ederler. Bütün dileğimiz budur” diye konuştu.
Vali Erkmen ve beraberindekiler kreşin açılışının ardından çocuklarla bir süre ilgilendi. Hükümlü kadınların çocuklarıyla birlikte çocukların sırasına oturan Erkmen, bir kadın hükümlü ile satranç oynadı. Oyun beraberlikle bitti. Kadın mahkumlar, halk oyunu ve roman havası oyunlarını sergilediler. Mahkumlar, kendi hazırladıkları hediyeleri protokol üyelerine takdim ettiler.
Kreşin açılışına, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Pamukkale Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Cezaevi Müdürü Emel Şahin ve cezaevi yetkilileri de katıldı.
Bu arada, kadın hükümlüler için iletişim, stresle baş etme yolları, sık görülen ruhsal bozukluklar, aile planlanması gibi konularda çalışmalar yapıldığı bildirilirken, bu çalışmalara 2011 yılında da devam edilmesi için Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan protokol yenilendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!