Cezaevi müdürleri rüşvet verip dışarı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi müdürleri rüşvet verip dışarı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 17:17

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz pazartesi günü "cezaevi operasyonu" olarak basında yer alan çalışmayla ilgili açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, 10 aylık takibin ardından geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı ve Kartal, Silivri ve Metris cezaevlerinde görev yapan cezaevi yöneticilerinin de gözaltına alındığı operasyonla igili yapılan açıklamada; "Yetkili mahkemece koordineli olarak yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda; ülkemiz genelinde nitelikli yağma, yağmaya teşebbüs, tehdit, darp, zorla senet ve çek imzalatma, rüşvet vermeye teşebbüs, resmi evrakta sahtecilik kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması, uyuşturucu madde ticareti, dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilen suç örgütünün varlığı tespit edilmiştir." denildi.

Suç örgütüne yönelik 15 Temmuz’da Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy. Beylikdüzü, Esenler, Eyüp, Güngören, Kartal, Pendik, Silivri, Sultanbeyli, Ümraniye ve Lüleburgaz’da yapılan eş zamanlı operasyonların yapıldığı belirtilen açıklamada, 4’ü cezaevi müdürü, 3’ü başgardiyan, 7’si gardiyan, 2’si hastane görevlisi, 1’i adli tıp katibi olmak üzere 30 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

ŞEBEKE ELEBAŞI YURT DIŞINA, TARİHİ ESER ÇIKARMAKTAN CEZAEVİNDE
Örgüt liderinin 2005 yılanda Uşak Arkeoloji Müzesi’nde bulunan “Kanatlı Denizatı Broşunu" yurt dışına kaçırılmasıyla ilgili 2011 yılında yakalanarak tutuklandığı belirtilen açıklamada şebeke elebaşının halen cezaevinde bulunduğu belirtildi.

DIŞARI ÇIKMAK İÇİN CEZAEVİ MÜDÜRLERİNE RÜŞVET VERMİŞ
Açıklamada ayrıca “örgüt lideri cezaevinde bulunmasına rağmen, faaliyetlerine devam edebilmek için hem cezaevi müdürleri ve gardiyanlara rüşvet vererek hem de hastane görevlileri sayesinde, istediği zamanlarda cezaevinden çıkmayı başarabilmiş. Ve böylelikle örgütsel faaliyetlerde bulunmaya devam etmiştir." denildi. 3 adet ruhsatsız tabanca, 3 adet şarjör, 31 adet fişek ve 3 adet senetin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, şebekenin 48 suç eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.

OPERASYON ANLARI POLİS KAMERASINA YANSIDI
Öte yandan yapılan operasyonla igili bazın görüntüler basın mensuplarıyla paylaşıldı. Görüntülerde polisin baskın yapılan adreste arama yapması yer alıyor. Bir adreste yapılan aramalarda ele geçirilen bir tabancanın bulunma anları da görüntülerde yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!