Cezaevi isyanına 5 yıl hapis talebi

Güncelleme Tarihi:

Cezaevi isyanına 5 yıl hapis talebi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAYRAMPAŞA Cezaevi'nde Cuma Kılıç adlı tutuklunun Afyon Cezaevi'ne sevkini protesto etmek için isyan çıkartan ve fırını yakan 5 tutuklu hakkında beşer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zarar 40 milayar lira

Eyüp Cumhuriyet Savcısı Cafer Koman tarafından hazırlanan davanın iddianamesinde, 17 Aralıkta cezaevinin B Koğuşu'nda kalan tutuklu sanıkların, başka cezaevine nakledilen koğuş mümesilleri Cumali Kılıç'ın askerler tarafından alınmasına tepki olarak isyan çıkardıkları anlatıldı. İddianamede, isyancıların Kılıç'ın geri getirilmesini sağlamak üzere koğuş kapılarını, pencere camlarını kırdıkları, yatak, ekmek kasası gibi eşyaları giriş aralığındaki arama kısmına yığıp yaktıkları, C koğuşunun kapısını kırıp orada bulunan infaz koruma memurları Halim Köse ve Türkyaşar Çimen'i rehin aldıkları iddia edildi. Savcı iddianamesinde ayrıca, eylemin aynı gün saat 15.30'da yetkililerle yapılan görüşme sonucu bitirildiğini hatırlattı. İddianamede, sanıklar Uğur Kılıç, Cengiz Öztürk, Gürkan Salman, Kasım Duva ve Cevdet Koç hakkında cezaevinde ayaklanma çıkarmak suçlamasıyla 5'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.

Eyüp’te yargılanacaklar

İsyancı 5 sanık önümüzdeki günlerde Eyüp Asliye Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak. İsyanda, cezaevine 40 milyar liralık hasar verilmiş, Avrupa yakasındaki cezaevlerinin ekmek ihtiyacını karşılayan ve günde 10 bin ekmeğin üretildiği fırın kül olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!