Çevreyi rahatsız etmeyen mekâna yasak yok

Güncelleme Tarihi:

Çevreyi rahatsız etmeyen mekâna yasak yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 00:00

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı, Gürültü Yönetmeliği kriterlerine uyan eğlenceye ve müzik yayınına kısıtlama getirilmediğini bildirdi.

Bakanlıktan dün yapılan yazılı açıklamada, gürültüyle ilgili çalışmalara 1986’da başlandığını belirtilerek, şöyle denildi: “Son günlerde basında saat 24.00’ten sonra her yerde müzik yayınının tamamen kesileceği yönünde ifadeler yer almakta ve kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir. Kapalı alanda yapılan ve yönetmelik kriterlerine uyan, çevreyi rahatsız etmeyen müzik yayınına kısıtlama getirilmemektedir. Ancak açık, yarı açık alanlarda halkı rahatsız eden yerler için yasaklama ve saat sınırlaması getirilmektedir. İl Mahalli Çevre Kurulu, yörenin özelliğini ve uyku saatini de dikkate alarak saat 24.00 itibariyle sınırlama getirebilir. Sonuç olarak yönetmelik kriterlerine uyan eğlenceye ve müzik yayınına kısıtlama getirilmemektedir.”

Reina ve Sortie bu kez temiz

İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Boğaz’daki eğlence mekanlarına yönelik gürültü denetimi gerçekleştirdi. Denetimlerde, eğlence mekânlarındaki ses seviyeleri genellikle normal değerlerde çıktı. Daha önce kapatma cezaları alan Reina ve Sortie gibi eğlence yerlerindeyse, yalıtım amaçlı perdeler kullanıldığı için ses değerleri düşük çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!