Çevreci yaklaşım ideolojik

Güncelleme Tarihi:

Çevreci yaklaşım ideolojik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2007 00:00

Çevre örgütü Greenpeace’e çatan Başbakan Erdoğan "Sağa sola saldırıyorlar, baraj yapamazsınız, doğaya zarar verirsiniz diyorlar. Suyun olmadığı, tutulamadığı yerde hastalık, pislik var. Yine hayır diyorlar çünkü yaklaşım ideolojik" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Milli Ağaçlandırma Seferberliği ve Melen Projesi Birinci Kısım resmi açılış töreninde, uluslararası çevre örgütü Greenpeace’e çattı. Greenpeace’in yaklaşımının ideolojik olduğunu iddia eden Erdoğan, "Bundan sıyrılmak zorundayız" dedi.

Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, tutulamayan suya sahip olunamayacağını belirterek, şunları söyledi: "Bakıyorsunuz Greenpeace’ciler ayaklanıyorlar, sağa sola saldırıyorlar, baraj yapamazsınız, doğaya zarar verirsiniz diyorlar. Niye? Biz bu suyu insan için kullanıyoruz. İnsandan daha değerli varlık var mı? Yok. Bu su böyle denizlere akıp giderse bunun insana faydası var mı? Yok. Suyun olmadığı yerde hastalık var, pislik var. Beslenmede noksanlıklar var. Denizlere giden suyu barajlarda rezerve edeceğiz ondan sonra bunların enerjisini kullanacağız. Ama yine onlar hayır diyorlar. Çünkü yaklaşım ideolojik. Bundan sıyrılmak zorundayız."

AĞAÇ DİKİN

Ağaçlandırma seferberliğiyle, iklim değişikliğinin etkilerini yavaşlatmaya çalıştıklarını da kaydeden Erdoğan, "Ağaç dikiniz ki ámá insan bile yeşillikler arasında olduğunu fark etsin. Gelecek nesillere yeşil ve yaşanabilir ülke bırakmak için çalışmaya başladık. 5 yılda Trakya büyüklüğünde 2 milyon 300 bin hektar alan ağaçlandırılacak" diye konuştu.

KESİNTİ YAPILMAYACAK

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bundan sonra İstanbul ve diğer büyükşehirlerde su kesinti olmayacağını söyledi. İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan Melen Projesi’nin ilk etabı kapsamında İstanbul’a günde 750 bin metreküp, yılda ise toplam 268 milyon metreküp su sağlanacak. Projenin tüm etaplarının tamamlanmasıyla, kent, yılda 1 milyar 180 milyon metreküp su alacak ve 2040’a kadar su ihtiyacı karşılanmış olacak. Su, Sakarya’daki Melen Çayı’ndan İstanbul’a döşenen 105 kilometrelik boru hattıyla İstanbul’a taşınacak.

Seferberlik ilanı

BAŞBAKAN Erdoğan Melen Projesi ile Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği’nin açılış töreninde, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan üzerinde "Ağaçlandırma Seferberliği’ne sen de katıl" yazan ve ağaç dikerken bir fotoğrafının bulunduğu afiş önünde konuştu.

İstanbul’un bu nüfusla işi zor

TÖRENDE
yaptığı konuşmada, İstanbul’da nüfus artışının olumsuz etkilerine de değinen Erdoğan, şunları söyledi: "İstanbul’da nüfus artışı böyle devam ederse, işimiz zor. İstanbul, sürekli göç alıyor. Dünyanın neresine giderseniz, gidin, bu tür metropoller, oraya gelecek olanlara, belli bedel ödettirilen kentlerdir. İstanbul’da böyle bir bedel yok. İsteyen istediği yere binayı kondurabiliyor. Öbürü de hanımının bileziklerini satıp daire alıyor. Devlet de elektriğini, suyunu götürüyor. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak lazım."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!