Çevreci öğretmenin yürüyüşü sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Çevreci öğretmenin yürüyüşü sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 16:31

KÜRESEL ısınmaya dikkat çekmek için Manisa’dan yola çıkan çevre gönüllüsü 47 yaşındaki öğretmen Cuma Toygar, 850 kilometrelik yürüyüşünü, öğle saatlerinde Edirne'deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda tamamladı.

Toygar, en büyük hedefinin emekli olduktan sonra dünya turuna çıkmak olduğunu söyledi.

‘Küresel ısınmayı durdurun’ yazılı bir pankart ile yürüyen Cuma Toygar, 30 günlük yolculuğun ardından 850 kilometrelik yürüyüşünü tamamlayarak Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaştı. 1 Temmuz'da Manisa’dan yola çıktığını ve günde ortalama 30 kilometre yürüyerek Edirne’ye ulaştığını söyleyen Toygar, “Çevre sorunlarını dile getirebilmek için Türkiye’yi adım adım dolaşmaya karar verdim. Geçtiğimiz yıl Manisa’dan Ankara’ya 23 günde yürüdüm. Manisa-Edirne yürüyüşüm sırasında hiçbir araca binmedim. Geceleri portatif çadırımda kaldım” dedi.

Yolculuk sırasında karşılaştığı insanlara küresel ısınma hakkında bilgi verdiğini dile getiren Toygar, “Ancak içler acısı bir gerçek ile karşılaştım. Yürüyüş güzergahında elimi yıkayacak temiz bir dere suyu bile bulamadım” diye konuştu.

‘EMEKLİ İKRAMİYESİ İLE DÜNYA TURUNA ÇIKACAK’

Cuma Toygar, yürüyüşü Atatürk, çevreci olarak tanıdığı Manisa Tarzanı ve barış için dünyayı gezerken Türkiye'de öldürülen İtalyan gelin Pippa Bacca'ya adadığını belirterek, “Seneye Manisa’dan Hakkari'ye, ardından da Manisa’dan Sarp Sınır Kapısı'na gitmek istiyorum. Karadeniz'i de gezmek istiyorum. Emekli olduktan sonra ise en büyük hedefim küresel ısınmayı anlatmak için dünyayı dolaşarak 52 ülkeyi gezmek” dedi.

Dinlenmek için Edirne Öğretmen Evi’ne yerleşen Toygar, yarın otobüsle Manisa’ya dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!