Cevap ve düzeltme metni

Güncelleme Tarihi:

Cevap ve düzeltme metni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2007 00:00

Gazetenizin 22.05.2007 tarihli nüshasında yayınlanan "Müfettişlik Sorusu: İçki içiyor musun?" başlıklı haberleriniz ile 23.05.2007 tarihli http://www.hurriyet.com.tr’de yayınlanan "Müfettişlik sınav skandalında ikinci perde" başlıklı haberiniz gerçek dışı ve kamuoyunu yanlış bilgilendirici niteliktedir.

Sözkonusu haberlerinizde; Bakanlığımız tarafından yapılan Müfettiş Yardımcılığı sınavında, adaylara dini içerikli sorular sorulduğu, mülakat sınavının başmüfettişler yerine müfettişler tarafından yapıldığı belirtilmektedir. Haberleriniz taraflara sorulmadan ve bilgi alınmadan yayınlanmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Konuyla ilgili olarak Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan alınan doğru bilgi şu şekildedir: Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 30 adet Müfettiş Yardımcısı alımı için, KPSS sınavında başarılı olup Bakanlığımıza müracaat eden ve en yüksek puanı almış bulunan ilk 200 adayın katılmaya hak kazandığı Müfettiş Yardımcılığı Giriş Yazılı Sınavı 14-15 Nisan 2007 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Yönetmeliği hükümlerine uygun şekilde yapılmıştır. Yazılı sınavda başarılı olan 90 aday 14-18 Mayıs 2007 tarihlerinde Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sözlü Sınavına tabi tutulmuş, sözlü sınavda Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 32. maddesinde belirtildiği şekilde "...adayların genel olarak hukuki, iktisadi, mali ve kamu yönetimi bilgileri ile zeká, muhakeme ve algılama yeteneği, ifade yeteneği, genel kültürü, tavır ve hareket gibi şahsi vasıflarının" tamamen tarafsız bir şekilde değerlendirilmesine yönelik sorular yöneltilmiş olup aksi yöndeki bütün iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Sınav komisyonunda görevlendirilmiş bulunan Başmüfettiş ve müfettişlerin, konunun uzmanı, adil ve objektif oldukları hususunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır. Komisyon üyeleri hakkında ileri sürülen iddialar gerçek dışıdır. Haberde, komisyonda görevli olmayan bir müfettiş komisyon üyesi olarak belirtilmiştir.

Mine TUNCEL

Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!