Cevahirler davayı unuttu

Güncelleme Tarihi:

Cevahirler davayı unuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer - İşadamı İbrahim Cevahir ile eşi Elmas Cevahir'in akli dengesinin yerinde olmadığını ileri sürerek kızları Aysun Cevahir hakkında açtıkları vasi tayini davası, takip edilmediği için düştü. Aysun Cevahir’in Türkiye’ye giriş ya da çıkışında yakalanması için mahkeme tarafından sınır kapılarına verilen talimat da geri alındı.

Kızları tarikata katılmıştı

1995'te, Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Cevahir Ailesi, bir tarikata katılan kızlarının akli dengesinin yerinde olmadığını, bu durumu doktor raporlarıyla kanıtladıklarını belirterek, vasi tayini davası açmıştı. Üç yıldır devam eden davanın duruşmalarında aile fertleri iddialarını tekrarlarken, Aysun Cevahir’in Balıklı Rum Hastanesi’nde bir süre tedavi gördüğünü belirtir raporları mahkemeye sunmuşlardı.

Aysun Cevahir ise mahkemeye yazdığı mektupta sağlıklı olduğunu belirterek anne ve babasının davadan vazgeçmesi halinde saklanmaktan vaz geçip doktora muayene olacağını bildirmişti. Daha önce, takip edilmediği için iki kez müracaata kalan dava dosyası, üç ay önce yine aynı gerekçeyle müracaata gönderildi. Davanın başından beri duruşmalara katılmayan Cevahir Ailesi, başvurularını yasal süre içinde yenilemeyince vasi tayini davası yasa gereği düştü. Mahkemenin bu kararının ardından, uzun süredir yurtdışında olduğu belirtilen Aysun Cevahir istediği zaman Türkiye'ye dönebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!