Çetenin başı diyorum tık yok

Güncelleme Tarihi:

Çetenin başı diyorum tık yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2014 02:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu belediye başkan adaylarının tanıtımı için gittiği Karaman’da Kazım Karabekir Spor Salonu’nda konuştu. Yolsuzluk iddiaları üzerinden Başbakan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı

DARBE BU MİLLETE YAPILDI

“Türkiye’de siyasetin kirlendiğini biliyorsunuz. Siyaset halka hizmet yoludur. Siyasetle halka hizmet edersiniz, siyasetçi de halk için çalışacağım, zenginleşeceğim demez. Halk zenginleşecek der. Başbakan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından ‘Bize darbe yapıldı’ diyor. Din, iman edebiyatı yapıyor ve cebini dolduruyor. Bize karşı darbe yapıldı diyor. Ne darbesi, çocukların zengin oldu, yedi göbeğin zengin oldu. Şimdi darbe yapıldı diyor. Darbe yapıldıysa bu millete darbe yapıldı.

32 YILLIK AİLE YARDIMI
Bizim bir aile sigortası projemiz vardı. Geliri asgari ücretin altında olan aile bireyinin olduğu evdeki kadına 600 lira yatacaktı. Kadın dilencilik yapmayacaktı, zor durumda kalmayacaktı, her ay sosyal devlet koruması altında 600 lira verilecek. Bizim isteğimiz buydu. Siz bu parayı nereden bulacaksınız dediler. 247 milyar yolsuzluk var. 247 milyar ile 32 yıl aile yardımı yapabiliriz.

RÜŞVETİN BAŞI BAŞBAKAN
700 bin liralık rüşvet saat aldılar, Ankara Mamak’ta 10 daire demektir. Yetmedi kol saati veren adamın uçağıyla, ailesiyle umreye gittiler. Haram parayla umre olur mu? Rüşvetin başı Başbakan’dır. Daha önce iftira atıyor diye dava açıyordu. ben ‘çetenin başıdır’ diyorum, tık yok. Çünkü çetenin başı, ne desin.

YÜCE DİVAN’A GİDECEK
Silivri Cezaevi ziyaretimin ardından orada hapis yatanların haksız yere yattığını söyleyince hakkımda fezleke hazırlandı. Ben Ankara’ya gelmeden fezleke geldi. Namuslu adamın fezlekesi gelir de bu milleti soyan adamın fezlekesi niye gelmiyor? O 4 bakanın yolsuzluğu çıktı, mecburen istifa ettiler ama bir türlü fezlekesi Meclis’e gelmiyor. 4 bakanın fezlekesi gelecek, Yüce Divan’a gidecek. Adına Başbakan diyen başçalan var, onun da hesap vermesi lazım.

CHP KAMPANYA BAŞLATACAK
Bunlar kaç parayla doyacaklar hâlâ anlamadım. Milyarları götürdüler, 7 sülaleleri milyarları götürdü. CHP olarak yardım kampanyası başlatacağım, bunlara istedikleri parayı verin milletin yakasından düşsün diye.”

Kutudan elma çıktı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaman Belediye Başkan adayı Merih Ünver’i sahneye davet etti. Ünver de elindeki kutuyu göstererek “Kutunun içinde elmas var. Karaman elması” diyerek içinde elma olan kutuyu verdi ve Türkiye’nin elma üretiminin yüzde 20’sinin Karaman’dan sağlandığını söyledi. Kılıçdaroğlu da: “Benim kutumdan elme çıktı. Bana kutunun içinde bir elmas verdin. İçinde 4.5 milyon dolar yoktu. O kutunun içinde 700 bin liralık saat de yoktu. Ama o kutunun içine Karaman köylü ve çiftçisinin alın terini simgeleyen elması vardı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!