Çete operasyonu: 1'i eski polis 5 kişi göz altında

Güncelleme Tarihi:

Çete operasyonu: 1i eski polis 5 kişi göz altında
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 15:50

Eskişehir’de düzenlenen operasyonda aralarında Terörle Mücedele Şubesi’nden emekli polis memuru Mahfuz Banlı’nın da bulunduğu 5 kişi ‘tasarlayarak kasten adam öldürmek, adam öldürmeye azmettirmek ve ölümle tehdit’ suçlarından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerinin düzenlediği ‘Şah-Mat’ adlı operasyonda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden 1992 yılında polis memurluğundan emekliye ayrıldıktan sonra otopark, lokanta ve kahvehane işleten Mahfuz Banlı (57) ile Adem Polatgil (41), Yakup Gülci (29), Aydın Tekin (30) ve İdris Mehmetoğlu (29) yakalandı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda biri hayalet silah olarak adlandırılan Glock marka olmak üzere 5 tabanca ile 199 mermi ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlıların 2 yıl önce Akşehir’de bir internet kafede Ersin Kaymak adlı kişinin öldürülmesi olayı ile Eskişehir’de yaralama ve ölümle tehdit olaylarına karışmak ve azmettirmek suçlarına karıştıkları öne sürüldü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltındaki 5 zanlının sorgularının ardından tasarlayarak kasten adam öldürmek, adam öldürmeye azmettirmek ve ölümle tehdit suçlarından adliyeye sevk edileceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında Eskişehir’de çetelerin birer birer çökertildiğini söyledi. Hiçbir ayrım gözetmeden suç örgütlerinin üzerine gittiklerini kaydeden Vali Çalışıcı şöyle konuştu:

“Türk polisi de dünyanın en iyi polisidir. Dünyanın başka yerlerinde polis o kadar çok teknolojiyle teknik imkanlarla çalışıyor ki, ama bu polisleri buraya getirirseniz ve bu şartlarda çalıştırırsanız dökülürler, asla başarılı olamazlar. Ama Türk polisi gerçekten büyük imkansızlıklarla ve şartların zorlamasına rağmen gerçekten çok büyük başarılara imza atıyor. Terör ve anarşinin kol gezdiği bir ortamda Türk polisi hele organize suçların diz boyu olduğu Ortadoğu coğrafyasında Türkiye’de Türk polisi çok büyük işler başarıyor. Türkiye’de 2005 ile 2006 yıllarını kıyasladığımızda kıyasladığımızda ülke genelinde suç oranları yüzde 65 artış gösterirken Eskişehir’de eksi 11.2 olarak gerçekleşmiştir. Eskişehir polisi aynı zamanda ülkemiz polisinin de yüz akı olmuştur. Biz göreve geldiğimizden bu yana 696 uyuşturucu satıcısı savcılığa teslim edildi ve tutuklandı. 82 organize suçlarla ilgili operasyon yapıldı, 300 kişi çete olaylarında tutuklandı. Bugün de gördüğünüz gibi son operasyon Şah-Mat Operasyonu gerçekleştirildi. Kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Bu spekülasyonlarında doğru olmadığı ortaya çıktı. Biz yasa adamıyız. Hukukun, kanunun üstünde güç tanımıyoruz. Zaten bu şekilde hukukun dışında telkin ve tavsiye asla olamaz, olmadı. Bize hükümetimizden büyük destek var. Bu destek olmasaydı başarılı da olamazdık. Bize olumsuz telkin ve tavsiye olmadı. Tam tersine cesaretle, metanetle yasaların çerçevesinde suç örgütleriyle suç unsurlarının üzerine gitmemiz talimatı verildi. Kamuoyunun da bildiği gibi hiçbir kimseye ayrıcalık asla tanınmadı. Yeri ve zamanı geldiğinde yapılması gereken derhal yapılmıştır. Şah-mat operasyonu ismini satrançtan almıştır ve oyun bittiğini gösterir. Yani şahın mat olduğunu ve oyunun bittiğini gösterir. Şah-mat operasyonuyla Eskişehir’de çete bulaşığı, artığı ve çete heveslisi organize suç örgütleriyle ilişkisi, üye olan kanunun pençesine verildi.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!