Çete oluşturmadan yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Çete oluşturmadan yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

İSTANBUL'da üç ayrı çeteden ayrılarak yeni bir çete oluşturmak isteyen 24 kişi, Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü bünyesinde, sokak çeteleriyle mücadele etmesi için kurulan 4. Grup elemanları tarafından yakalandı. Zeytinburnu ve Üsküdar'da yapılan operasyonlarda yakalananlar arasında Alemdağ Belediye Başkanı Burhanettin Ekşi'nin kardeşleri Murteza, Cahit ve Hüseyin Ekşi'nin de bulunduğu bildirildi.

Adeta cehanelik bulundu

Yakalananların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, bir Kalaşnikof tüfek, bir Scorpion otomatik tabanca, suikast silahı olarak bilinen Uzi marka otomatik tabanca, 12 çeşitli çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, biri uçaksavar mermisi olmak üzere bu silahlara ait çok sayıda mermi, 26 av tüfeği, bir sahte oto plakası ile Ekrem Saral adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ele geçirildi. Bugüne kadar herhangi bir silahlı eylemleri olmadığı belirlenen bu kişilerin oluşum faaliyetleri yürüttükleri, ruhsatsız silah bulundurdukları ve daha önceden çeşitli suçlardan arandıkları için gözaltına alındıkları belirtildi.

Yakalanan bu kişilerden bazılarının, kamuoyunda Karagümrük Çetesi olarak bilinen organize suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin ile aralarında anlaşmazlık bulunan God Orhan lakaplı Adnan Çiçek'i korumak amacıyla etrafında yapılanmaya çalıştıkları ifade edildi. Uzi marka otomatik tabancanın, Alemdağ Belde Belediye Başkanı Bahattin Ekşi’nin kardeşi Mustafa Cahit Ekşi’de ele geçirildiği, Ekrem Saral adına düzenlenmiş sahte kimliği de adam yaralama suçundan aranan Eşref Kemal Saral’ın kullandığı anlaşıldı. Yakalananlar hakkında başlatılan işlemler sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!