Çete lideri umre dönüÅŸü yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Çete lideri umre dönüşü yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

Çalıntı çeklerle piyasayı yüklü miktarlarda dolandırıp hırsızlık yapan şebekenin lideri Adnan Songülalp, umre dönüşü Atatürk Havalimanı’nda yakalandı.

Adnan Songülalp, yakalanınca "Günahlarımdan arınmak için umre’ye gitmiştim, demek ki cezamı çekmem gerekiyormuş" dedi. Kendini "dindar işadamı" olarak tanıtarak piyasayı dolandıran Adnan Songülalpile birlikte biri kadın 6 kişi daha gözaltına alındı.

KADIKÖY’de bir otomobilin içinden çalınan çeklerin peşine düşen polis, araştırma sonunda piyasayı dolandıran bir şebeke ortaya çıkardı. Hırsızlık Büro Amirliği tarafından gerçekleştirilen operasyonda çalıntı çeklerin verildiği mağdurların ifadeleri doğrultusunda önce Esra Talu(20) ile Mehmet Ç’yi (30) gözaltına alan ekipler, diğer şebeke üyesi Hayrullah Dal’ı (31) da Aksaray’da bir otel önünde yakaladı.

Bu kişilerin verdiği bilgiler sonucu Fatih, Güngören ve Kadıköy’de belirlenen adreslere yapılan baskınlarda, diğer çete üyeleri Cem U. (30), Engin Ü.(34) ve Yasin K.(32) gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 7 bilgisayar, 4 plazma televizyon, 2 bıçak, 9 tornavida, 1 para kasası, cep telefonu fotoğraf gibi çok sayıda elektronik eşya ile çalıntı çekler ele geçirildi.

Dükkanı kapatıyoruzÂ

Şebekenin hırsızlardan sayfası 20 ile 50 YTL karşılığında aldıkları çalıntı çekleri kullanarak piyasadan elektronik veya beyaz eşya gibi hemen elden çıkartabilecekleri ürünleri satın aldıkları belirlendi. Daha sonra bu malların şebeke üyeleri tarafından "Dükkanı kapatıyoruz" denilerek peşin para ile yarı fiyatına başkalarına satıldığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin yakalanmamak için, çeklerin çalınmasından sonra geçen 3 gün içinde dolandırıcılık olayını gerçekleştirdikleri ve ortadan kayboldukları belirlendi.

Umreden cezaevine

Polis, çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen Adnan Songülalp’in umre ziyaretine gittiği tespit etti. Atatürk Havalimanı’nda önlem alan polis, çete liderini üzerinde ihram ile gözaltına aldı. Umre ziyaretinin ardından geldiği İstanbul’a polisleri karşısında görünce şaşıran Adnan Songülalp’in "Günahlarımdan kurtulmak için Mekke’ye gitmiştim, demekki cezamı çekmem gerekiyormuş. Cezadan kaçış yokmuş" dediği bildirildi. Polisbteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen Adnan Songülalp, Esra Talu ile Hayrullah Dal tutuklandı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çalıntı çekleri Adnan ağabey organize eder

"Dindar işadamı" kılığındaki Adnan Songülalp’in sekreteri rolünü üstlenen çete üyesi Esra Talu ise polisteki ifadesinde patronunu yalanladı. Esra Talu şöyle konuştu: "Çalıntı çek işini Adnan ağabey organize eder. Benden ondan aldığım talimatlar doğrultusunda internet üzerinden çalıntı çeklerle alınacak malları tespit ederim. Daha sonra telefonla randevu alarak birlikte oraya gideriz. 2-3 defa umre’ye gittiğini biliyorum. İkna kabiliyeti yüksektir. Benim de başım kapalı olduğu için insanlar verdiğimiz çeklere itibar ediyorlardı. Çalıntı çekleri verip, malları aldıktan sonra hızla hareket edip bu kez satıcı olarak piyasaya çıkıp mali durumumuz bozulduğu için malları yarı fiyatına peşin para karşılığında satmak istediğimizi söylüyorduk. Yine insanlar bize inanıyordu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!