Cesur Yürek'in kılıcı 150 milyara satıldı

Güncelleme Tarihi:

Cesur Yürekin kılıcı 150 milyara satıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ünlü yıldızların filmlerde kullandıkları aksesuvarları yapılan bir açık artırma ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yararına satıldı. Açık artırmada Braveheart (Cesur Yürek) filminde Mel Gibson'ın kullandığı kılıç 170 bin dolara (yaklaşık 150 milyar lira) alıcı buldu.

Hollywood'un ünlü yıldızlarının rol aldığı filmlerde kullandıkları eşyalar, BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yararına dün düzenlenen müzayedede satıldı.

Ünlü aktör Liam Neeson'un yönettiği Sotheby's Müzayede Evi'ndeki açık artırmada, Oscar ödüllü 'Braveheart' (Cesur Yürek) filminde İskoç savaşçı William Wallace'ı canlandıran Mel Gilson'ın kullandığı kılıç 170 bin dolara alıcı buldu.

Harrison Ford'un Indiana Jones filmlerinin üçünde de kullandığı ve filmleri yöneten Steven Spielberg tarafından bağışlanan kırbaç 74 bin dolara satıldı.

herşey AIDS için

'Erin Brockovich' (Tatlı Bela) ile 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar'a aday gösterilen Julia Roberts'ın, 'Runaway Bride' (Kaçak Gelin) filminde giydiği düğün elbisesi de 16 bin dolara gitti.

'Yıldız Savaşları-The Phantom Menace' filmindeki ışın kılıcı 54 bin dolara satılırken, toplam 15 parçanın satışından elde edilen gelirin 406 bin 850 dolar olduğu ve satılmak için bekleyen 77 parça daha bulunduğu kaydedildi.

Müzayedede satışa sunulan parçalar arasında, Clint Eastwood ile Meryl Streep'in romantizm rüzgarları estiren 'The Bridges of Madison County' (Yasak İlişki) filminde Streep'in giydiği elbise, Sylvester Stallone tarafından bağışlanan 'Rocky' imzalı bir çift boks eldiveni, Paul Newman'ın yarış ceketi, 'Meet the Parents' (Zor Baba) filminin oyuncuları Robert De Niro ve Ben Stiller imzalı kostümler ve Glenn Close'un '102 Dalmatians' (102 Dalmaçyalı) filminde kullandığı sigara tutacağı bulunuyor.

Nesson ve eşi Natasha Richardson'ın çabalarıyla ortaya çıkan projeye göre, müzayededen elde edilecek gelir, Afrika ülkelerinde AIDS hastalığına yol açan HIV virüsünün anneden bebeğine geçmesini engellemek için gerekli tıbbi malzemeyi almak amacıyla kullanılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!